Brandweerkazerne Stadspoort
Brandweerkazerne Stadspoort eigen

College van B&W zet Gemeenteraad wederom buitenspel

2 september 2021 om 11:29 Lokaal Deel je nieuws

Ede – en ineens was er op dinsdag 31 augustus om 14:02 uur een mededeling van het College via de mail dat de brandweerkazerne van de Stadspoort per 1 januari a.s. definitief wordt gesloten. Uit het niets een dergelijke mededeling van met verstrekkende gevolgen in een politiek zeer gevoelig dossier. 

De oppositiepartijen PvdA, D66, Fractie Wijnsouw, DKE, BurgerBelangen en EdeNU maken ernstig bezwaar tegen de handelswijze van het College in dit dossier. Een informatieve bijeenkomst met de Raad over de uitkomsten van het Evaluatierapport vindt pas volgende week donderdag 9 september plaats. Bovendien heeft het College toegezegd om de Raad aan de voorkant te betrekken bij de te nemen vervolgbesluiten. Ook zou de evaluatie nog gezamenlijk worden besproken en afhankelijk van deze evaluatie zou er bepaald worden wat er met de brandweerkazerne Stadspoort zou gebeuren.

De post Stadspoort openhouden kent immers toegevoegde waarde volgens het rapport, zij het met bepaalde kosten. De zorgen over eventuele sluiting van de brandweerkazerne Stadspoort onder de plaatselijke bevolking zijn groot. De oppositiepartijen stellen daarom voor dat het evaluatierapport eerst zal worden besproken in de Gemeenteraad en dat daarna pas het definitieve besluit zal worden genomen over een eventuele sluiting. Op die manier voldoet het College aan de eerder gemaakte afspraak.

De oppositiepartijen vragen zich anders af wat dan nog de rol van de Gemeenteraad in dit dossier is?  Het besluit om de brandweerkazerne Stadspoort te sluiten is immers al genomen door het college. En ook al medegedeeld aan de leden van de Vrijwillige Brandweer. De Edese Raad wordt wederom voor een voldongen feit gesteld waarmee de democratische legitimatie overboord wordt gegooid. De gemaakte procesafspraken met het College zijn genegeerd. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie