Introductie koffertje van de Buurtspraak
Introductie koffertje van de Buurtspraak Bert Vos

317e Buurtspraak van Ede een feit!

17 september 2021 om 07:22 Lokaal Deel je nieuws

Op 16 september jl. vond de 317e Buurtspraak van de Burtrt Ede en Veldhuizen plaats in de Oude Kerk van Ede. De plaats waar deze bijeenkomst eeuwenlang plaatsvond. De 317e Buurtspraak in 425 jaar beschreven bijeenkomsten. 

De Buurtrichter opendeze de bineekomst voor geërfden en belangstellenden in aanwezigheid van burgemeester René Verhulst en wethouder cultuur Hester Veltman met “Het koffertje van de Buurtspraak”. Dit in verband met het feit dat de Buurtspraak dit jaar door de vaste datum nu vóór Prinsjesdag plaatsvond. Hij achte dit een teken aan de wand voor deze oude democratiesch vorm van bestuur. 

In een vrije vertaalslag van de betekenis van Prinsjesdag kwam hij tot de navolgende conclusie:

“De derde donderdag van september wordt in Ede Buurtspraak-dag genoemd. De Buurtrichter spreekt dan in bijeenkomst van geërfden de jaarlijkse inleiding uit en geeft verslag van de uitvoering van taken en het beleid van de Buurt.”

Een historische bijeenkomst waar Ede trots op mag zijn! Daarom introduceerde Buurtmeester Dijkman ook voor de buurtspraak “Het koffertje” waarin de documenten van de Buurtspraak konden worden aangerijkt. 

De bijeenkomst van de Buurtspraak inde Oude kerk Ede kunt u terugzien via de website van “Kerkomroep gemist”.

Buurtspraak Oude Kerk Ede
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie