Jill Pijnappels scoorde het eerste doelpunt van de competitie.
Jill Pijnappels scoorde het eerste doelpunt van de competitie. DTS Ede

Dames DTS Ede in extremis voorbij RVVH

25 september 2021 om 21:25 Sport Deel je nieuws

De eerste competitiewedstrijd van DTS Ede Dames 1 thuis tegen RVVH heeft de eerste drie punten opgeleverd.

Vooraf was al duidelijk dat dit een zware wedstrijd zou gaan worden tegen een fysiek sterke tegenstander. Het eerste half uur was het balbezit veel voor DTS en loerde RVVH op zijn kansjes. Het was dan ook een schaakspel op het middenveld die de wedstrijd er niet bepaald boeiend op maakte. Naarmate de eerste helft vorderde kregen beiden elftallen een kans met een schot van afstand van o.a. Kelly Hollak die de bal prachtig ineens op de pantoffel nam. RVVH kwam er een aantal keren dreigend uit wat vlak voor rust een kopbal op de lat opleverde.

Na een 0-0 ruststand was het DTS die volledig het initiatief nam en op zoek ging naar het eerste doelpunt. Het voerde de druk op en kwam dichtbij met schoten van Dominique van Wensveen (lat) en Anne Hendrix (paal). Ook Sofie Houba kreeg een vrije kop kans maar mikte naast. Het was wachten op het doelpunt en die kwam er dan ook verdiend in de 72e minuut. Jill Pijnappels kwam bij een voorzet goed voor haar tegenstander en prikte de bal in de verre hoek 1-0. De ontlading was groot en DTS ging verder op zoek naar een tweede doelpunt. Echter viel dit doelpunt uit het niets aan de andere kant. Na balverlies op het middenveld kwam RVVH voor het eerste in de tweede helft over de middenlijn en bij een half weggewerkte bal was het een RVVH speelster die vanaf de rand van het strafschopgebied hard en laag in de hoek scoorde. DTS was even van slag en RVVH kreeg weldra een 2de mogelijkheid, maar dit schot ging ook via de lat over.

DTS herpakte zich en wederom was de lat (schot van Kelly Hollak) een sta in de weg. Discutabel was een beslissing van de scheidsrechter die een indirekte vrijetrap gaf nadat de keeper de bal ving na een afzwaaier van een verdedigster. De vrije trap binnen het strafschopgebied smoorde in de opgetrokken muur. DTS speelde nu alles of niets en bracht ook nog een extra spits in (Daphne van Kruistum). De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien maar DTS bleef geconcentreerd de aanval zoeken. Uit een voorzet in de 94ste minuut kreeg Jill Pijnappels een reuze kans op 2 meter van het doel, echter was de keepster met een geweldige redding een sta in de weg. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Gera op den Kelder die alsnog de winst binnenbracht 2-1.

Het was dan ook een zwaar bevochte, maar op basis van de tweede helft, verdiende overwinning.