DTS zet Ter Leede zwaar onder druk. Geert Nieuwenhuis

Dames DTS Ede pakken ook de winst tegen Ter Leede (4-3)

9 oktober 2021 om 20:31 Sport Deel je nieuws

De dames van DTS Ede speelden vanmiddag een thuiswedstrijd tegen ter Leede. Een ploeg met idem veel kwaliteiten en medekoploper in de Topklasse na twee winstpartijen.

DTS Ede begon voortreffelijk met prachtige combinaties en een hoog tempo. Met vloeiende aanvallen werd de verdediging van Ter Leede zwaar onder druk gezet. Dit resulteerde al na 6 minuten in een prachtige openingstreffer. Een mooi pass van langs de rechterkant bereikte de mee opgekomen Nikki van Wijk die met een goede voorzet Jill Pijnappels bereikte en deze in het doel schoot 1-0. DTS bleef aandringen en zag schoten op het laatste moment geblokt worden. Toch was Ter Leede in de 12de minuut dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Jaimy Jansen voorkwam met een knappe redding de gelijkmaker. DTS bleef echter Ter Leede zwaar onder druk zetten en dit resulteerde al gauw in een zeer verdiende 2de doelpunt via Bonita Theunissen. Ter Leede was niet mij machte onder de druk uit te komen wat vlak voor rust de 3-0 opleverde. Via een mooie combinatie kwam de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Anoek Blankespoor die de bal met een hard schot prachtig in kruising schoot.

Een 3-0 ruststand was dat ook zeer terecht en niet eens geflatteerd. DTS kon na rust het spel minder dicteren, speelde minder scherp en op een lager tempo dan in de eerste helft. Dit gaf Ter Leede lucht en de kans meer het doel van DTS op te zoeken. Dit leverde de bezoekers in de 52ste minuut een treffer op. DTS rechte de rug, wisselde Bonita Theunissen voor Dominique van Wensveen en zocht weer gegroepeerd de aanval. Dit leverde DTS in de 64ste minuut een doelpunt via Joëlle de Bondt die de bal laag in de verre hoek schoot 4-1. Maar Ter Leede liet ook zien een taaie ploeg te zijn en werkte hard voor een beter resultaat. Dit werd in de 69ste minuut beloond met een treffer na slap verdedigen 4-2.

DTS controleerde de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden en Ter Leede kon niet echt een gaatje vinden voor de aansluitingstreffer. Toch kwam de spanning in de 90ste minuut terug door de verder prima keepende Jaimy Jansen die een tegenspeelster probeerde uit te kappen maar de bal verloor. Het was een koud kunstje voor de Ter Leede om de bal in het lege doel te schieten 4-3. Ter Leede hoopte nog op een wonder, maar DTS liet dit niet meer gebeuren en won verdiende haar derde partij met 4-3.

Bonita Theunissen scoorde het tweede doelpunt.
Jill Pijnappels wordt gefeliciteerd met haar doelpunt.