wandelaar
wandelaar pixabay

Mars voor het klimaat op 18 en 19 oktober door Ede

12 oktober 2021 om 10:57 Lokaal Deel je nieuws

De klimaat-organisatie Urgenda organiseert een wandeltocht voor het klimaat om aandacht te vragen voor de belangrijke klimaattop in Glasgow in Schotland, die op 31 oktober begint. Op 5 oktober is gestart in de Eemshaven in Groningen en op 29 oktober arriveren de wandelaars in Glasgow in Schotland. 

Op 18 en 19 oktober gaat deze wandeltocht door de gemeente Ede. Iedereen kan zich aanmelden om een stuk mee te lopen. Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, loopt uiteraard ook mee. En elke dag is er een landelijk bekende gast, waarmee tijdens de wandeling een podcast wordt opgenomen. Onderweg wordt onder andere onze wethouder duurzaamheid, Geert Ritsema, geïnterviewd over duurzaamheidsprojecten in Ede. Dit wandel-event wordt door vele organisaties en bedrijven ondersteund, o.a. door de Postcodeloterij, de ASN, de NS, Liander en diverse provincies. 

Op 18 oktober begint de wandeling ’s morgens bij de Erikaschool in Otterlo waar de wandelaars uitleg krijgen over de “schooldakrevolutie” in de gemeente Ede. De wandeling eindigt die dag in Lunteren bij basisschool De Sprong, die sinds een week zonnepanelen op hun dak hebben liggen. 
Op 19 oktober start de wandeling bij het treinstation in Lunteren en eindigt in Maarn. Die dag worden projecten van onze energiecoöperatie Vallei-energie in het zonnetje gezet. 

In Glasgow moeten regeringsleiders belangrijke besluiten gaan nemen om de temperatuur wereldwijd onder de 1,5 graden te houden en klimaatcrisis dus nu echt aan te gaan pakken. Deze wandeltocht naar Glasgow gaat langs allerlei projecten, waarmee duidelijk wordt dat het echt anders kan! 

Je kunt je vooraf opgeven om een stuk mee te lopen met Marjan Minnesma via de website https://theclimatemiles.nl/aanmelden/  


 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie