Groep 8 van De Koningslinde op de boerderij van familie Van Steeg
Groep 8 van De Koningslinde op de boerderij van familie Van Steeg Liane van Steeg

Leren bij de Boer tijdens Dutch Food Week

16 oktober 2021 om 09:03 Lokaal Deel je nieuws

Van 9 tot en met 16 oktober bruist(e) het in Nederland van allerlei evenementen rondom voedsel en werd het verhaal van grond tot mond verteld. Ook Leren bij de Boer liet deze week van het Nederlandse voedsel niet ongemerkt voorbij gaan. Of het nu was in Nijkerk of in Utrecht: vooral aan kinderen laten de educatieboeren uit de Gelderse Vallei maar al te graag zien waar voedsel vandaan komt.

Boerderijeducatie

Op 13 oktober bezocht groep 8 van basisschool De Koningslinde in Nijkerk de boerderij van educatieboerin Liane van Steeg. Samen met haar man melkt zij 85 koeien en fokken zij hun eigen jongvee op. “We vinden het erg leuk en belangrijk om de kinderen te leren waar ons voedsel vandaan komt én hen de boerderij te laten beleven. Met een beetje geluk dartelt er ook nog eens een ree door de wei en zien de kinderen zo óók hoe prachtig de natuur is”, vertelt Van Steeg.

Boer&Burger Brunch

Op 15 oktober ontmoetten boeren en burgers elkaar in Utrecht tijdens de Boer&Burger Brunch. Twee van die boeren waren Jannie Bos en educatieboerin Henriëtte van der Wind, die samen het platform Leren bij de Boer onder de aandacht wisten te brengen. “Een heerlijke dag”, blikt Bos letterlijk en figuurlijk terug. “Het doel: ons als boeren laten zien en het gesprek met burgers aan gaan over voedselproductie, boerenleven én boerderijeducatie. Bezoekers gingen met goede gesprekken en een gevulde maag weer naar huis, wat wil je nog meer?”

Gratis boerderijbezoek

Leren bij de Boer is er met name voor de basisscholen in de Gelderse Vallei en regio FoodValley. Kennismaken met de educatieboeren en gelijk een les boeken, kan via www.lerenbijdeboer.nl. Voor alle basisscholen in de gemeente Ede is er extra goed nieuws. Het bezoek van een boerderij wordt voor deze scholen in 2021 en 2022 (zolang de voorraad strekt) vergoedt door de Gemeente Ede.

Leren bij de Boer
Boer&Burger Brunch te Utrecht
Educatieboerin Henriëtte van der Wind vertelt anderen graag over de boerderij
Kinderen gingen volop de uitdaging aan om een koe te melken
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie