Hakselseweg (schoolroute) is fietsstraat geworden; auto’s zijn te gast.
Hakselseweg (schoolroute) is fietsstraat geworden; auto’s zijn te gast. L. Langeveld

Fietsersbond vraagt lezers fietservaring te delen

19 oktober 2021 om 21:01 Lokaal Deel je nieuws

Dat er in de gemeente Ede veel gebeurt op fietsgebied, valt vaak niet op. Als een fietspad hobbelig is, je tegen een paaltje fietst, je tegen een trottoirband rijdt, je door een auto van de sokken wordt gereden: je vergeet het jaren niet. Ontmoet je geen obstakels en kom je gezond weer thuis, dan voelt dat als normaal en ben je de blijde ervaring meteen weer vergeten.

Maar hoe staat het nou echt met de fietssituatie in Ede in vergelijking tot de andere gemeentes in Nederland? Om daar voor alle gemeentes in Nederland achter te komen houdt de landelijke Fietsersbond om de twee jaar een peiling via de landelijke fietsenquête.

De Fietsersbondafdeling voor de gemeente Ede nodigt de lezers uit om in groten getale mee te doen. Ook voor de gemeenteambtenaren die aan verbetering van de fietsvoorzieningen werken, is grote deelname een opsteker die aanspoort alles nog beter te maken.

Er is al veel tot stand gekomen. Neem de opwaardering tot fietsstraat van het parallelstraatje tussen Keesomstraat en de panden van Praxis, Karwij en Zoo&Zo. Voorheen was niet duidelijk waar je precies moest fietsen. Sinds dit voorjaar is de fiets de baas en de auto te gast.

Er zijn echter nog veel wensen. Wat bijvoorbeeld te denken van het meest befietste, maar hobbeligste fietspaadje in Ede, tussen Prins Bernhardlaan en Kerkweg? En wat van de Klinkenbergerweg waar auto’s langs te smalle fietsstroken razen? Of het ontbreken van een fietspad langs de Westzoom in Lunteren? Met zulke tekortkomingen kan de invuller ook iets. De vragenlijst eindigt namelijk met een open vraag waarin een eigen antwoord kan worden ingevuld.  

Voor de enquête gaat de lezer naar www.fietsersbond.nl, waar de knop Geef jouw mening kan worden aangeklikt.

Meedoen kan nog enkele dagen, namelijk tot en met 30 oktober! Deelnemers maken kans een fiets te winnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie