Burgemeester René Verhulst in de film `Blijven,komen en gaan.`
Burgemeester René Verhulst in de film `Blijven,komen en gaan.` Arno Setz

cultureel café dante, een muzikaal en cultureel avondje uit

20 oktober 2021 om 15:40 Lokaal Deel je nieuws

Donderdag 28 oktober opent Cultureel Café Dante weer haar deuren in het atrium van Cultura. De plek waar kunst-en cultuurbeoefenaars en het Edese publiek elkaar kunnen ontmoeten in een informele café-setting, onder het genot van een hapje en een drankje.

Het programma start met een optreden van het duo Water & Wijn. Eric Jansen en Harm Peter Smilde spelen poëtische luisterliedjes over liefde, roem en drank, in willekeurige volgorde. Soms ernstig en diepzinnig, dan weer lichtvoetig en humoristisch. Een dosis Water & Wijn staat voor verantwoorde lichtzinnigheid met een randje roekeloosheid.

Hierna gaan we naar het Kröller- Müller museum. Marinus Boezem wordt gezien als één van de belangrijkste grondleggers van de conceptuele kunst in Nederland in de jaren zestig. De Shows, een reeks van tekeningen uit Boezems vroege periode zijn ontwerpschetsen voor tentoonstellingsprojecten en zullen voor het eerst tegelijkertijd gerealiseerd worden.  In veel van de Shows is de bezoeker zelf onderdeel van het werk. Wat dat precies inhoudt zal Thomas Dobbelaer (conservator in opleiding) ons vertellen.

Vast onderdeel van de avond is het Gesproken woord en wordt ditmaal verzorgd door Gea Wester. Ook zal kunstenares Ine Boeijen aandacht vragen voor de expositie van het Platvorm Edese Kunstenaars, beter bekend als het PEK, die in november in Huis Kernhem zal plaatvinden.

Arno Setz komt vertellen over de reprise van de Edese familiefilm `Blijven, komen en gaan` uit 2013, met veel nieuwe scènes, onder andere met burgemeester René Verhulst als zijn evenknie uit 1905, burgemeester Op ten Noort. De film voor jong en oud vertelt het verhaal van de ontwikkeling van Ede, van begin vorige eeuw tot nu, door de ogen van de tienjarige Anne, een meisje uit 1900.

De avond wordt muzikaal afgesloten met een swingend optreden van  `De Band Die Niet Bestaat` . de naam doet misschien anders vermoeden, maar de mannen van DBDNB , Ed Glasmacher, Marcel Sluijmers en Maurice Koonings, hebben wel degelijk veel muzikale ervaring, met een passie voor blues met een vleugje rock, soul en funk.

Coronatoegangsbewijs

Voor het bezoek aan Café Dante is een coronatoegangsbewijs nodig, dwz; een volledig vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een herstelbewijs van corona. Dit coronatoegangsbewijs is te maken via de CoronaCheck-app of via CoronaCheck.nl.

Dante is gratis toegankelijk. Het programma begint om 20.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie