Intocht Sinterklaas Ede Zuid gaat niet door

13 november 2021 om 10:47 Lokaal Deel je nieuws

Als gevolg van de aangescherpte coronaregels heeft sinterklaascommissie Ede Zuid vandaag helaas moeten besluiten dat de intocht van Sinterklaas op zaterdag 20 november in Ede Zuid niet doorgaat.

“In principe is het houden van een sinterklaasintocht toegestaan. Maar het risico van besmettingsgevaar tijdens het belangrijke vaste ochtend onderdeel van onze intocht, namelijk het bezoeken van bejaardentehuizen, verzorgingshuizen en uiteraard ziekenhuis Gelderse Vallei willen we uiteraard niet lopen. Deze kwetsbare mensen moeten juist zoveel mogelijk beschermd worden. En ons hele dagprogramma hoort echt bij elkaar vandaar dat we dit moeilijke besluit toch hebben moeten nemen”. Aldus Sebastiaan van den Born, de voorzitter van de club vrijwilligers, die 2 jaar geleden noodgedwongen het stokje van zijn vader Gert heeft overgenomen.

We hadden dit jaar weer een mooie intocht voorbereid, zonder de kinderspelletje, de gratis chocomel en het podium langs de route maar daardoor konden we extra aandacht geven aan de eenzame mensen in Ede Zuid.

De keuze voor een afgesloten terrein met qr check was op voorhand al geen optie omdat we juist altijd laagdrempelig willen zijn.

Sinterklaas hoopt Ede Zuid volgend jaar wel weer te bezoeken.

We willen hierbij wel onze vele sponsors hartelijk bedanken voor de toegezegde steun, de rekeningen waren gelukkig de deur nog niet uit dus we hopen volgend jaar opnieuw een beroep op hen te mogen doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie