Gelske Kwikkel, kunstenares  en Johan van de Pol, directeur van het Kijk en L:uistermuseum bij de opening van de tentoonstelling en
Gelske Kwikkel, kunstenares en Johan van de Pol, directeur van het Kijk en L:uistermuseum bij de opening van de tentoonstelling en Jan Osté

Expositie ‘Kijken en Luisteren’ in het Kijk en Luistermuseum

13 november 2021 om 13:39 Lokaal Deel je nieuws

In het Kijk en Luistermuseum in Bennekom hangt vanaf 13 november 2021 werk van de schildergroep van Gelske Kwikkel uit Wageningen. De schildergroep heeft meer dan een jaar gewerkt met het thema Kijken en Luisteren.

Kijken en Luisteren

Het zicht en het gehoor zijn twee van de vijf zintuigen. Het zicht is het meest overkoepelende zintuig. We kijken graag of het klopt wat we meenden te horen of te voelen. Het gehoor is het meest spirituele zintuig: geluid komt binnen, geeft emoties. Je ogen kun je sluiten, je oren niet zomaar.

Schilderend binnen het thema Kijken (denk aan licht/donker, emoties en observeren) maakt de groep zichtbaar wat er bij het waarnemen gebeurt. Bij het thema Luisteren is men bij een muziekstuk kleur en beweging gaan zoeken. Een piano vraagt bijvoorbeeld kortere penseelstreken dan een viool en ook een andere kleur. Ook hoge en lage tonen en rust en stilte vind je terug in de composities.

Bijpassende gedichten verhelderen de thema’s van de schilderijen.

Als luchtige toets zijn er speeldoosjes beschilderd.

Voor de kinderen is er een hoekje waar ze zelf kunnen tekenen en kleuren met opdrachten in kijken en luisteren.

Het is een kleurrijke tentoonstelling waar muziek in zit.

Te zien en horen in het Kijk en Luistermuseum

13 november 2021 t/m 16 april 2022

Open op dinsdag t/m zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Kerkstraat 1, Bennekom

kijkenluistermuseum.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie