Zero-emissiegebied Ede
Zero-emissiegebied Ede Gemeente Ede

Kijkje in de gedachtenwereld van de ex-Windmolen-Wethouder

26 december 2021 om 22:26 Lokaal Deel je nieuws

De ontslagbrief van de heer Ritsema (zie een tekstfragment daarvan hierboven), gedateerd op 23 december 2021 biedt ons een kijkje in de benepen gedachtenwereld van deze inwoner van Amsterdam.

Hij doet in zijn ontslagbrief een huilie huilie omdat de gemeenteraad van Ede zijn fantasieën over een Zero-emissiegebied recent niet heeft ondersteund. De Wethouder had bedacht dat het Zero-emissiegebied niet, zoals in alle andere gemeenten, alleen het centrum van de gemeente zou omvatten, maar een veel groter gebied, omsloten door de N224, de Veluwe, de A12 en de Willem Dreeslaan zou moeten beslaan. (Zie het oranje gebied op de kaart). Dan zouden veel meer inwoners kunnen genieten van stilte en frisse lucht. Daarmee zou hij de gemeente Ede als duurzame “Stad” eens even mooi op de kaart zetten.

Dat die Amsterdammer dacht dat de bebouwde kom van de “Stad” Ede aan de westkant ophoudt bij de Willen Dreeslaan/Keesomstraat is hem natuurlijk te verwijten, maar erger is het dat zijn collega’s van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ede hem er niet op gewezen hebben dat ten westen daarvan daar ook nog eens de woonwijken Rietkampen, Veldhuizen en Kernhem liggen met allemaal inwoners van Ede die ook graag in een veilige, rustige en schone omgeving willen wonen en die dus ook onder het plangebied zouden moeten vallen.

Dat deze plannen door de gemeenteraad om andere redenen zijn afgeschoten is logisch, maar de voorbereidingen geven een duidelijk beeld van het geestelijk onvermogen van het voltallige college van Burgemeester en Wethouders  

En als die Amsterdammer roept dat de afstand tussen geplande windmolens en de bebouwing ruim voldoende is, denkt hij misschien t.o.v. de Keesomstraat, maar dat is heel wat verder dan de Hulsbeek. Weet hij veel? (Niet dus, maar de collega’s van het college van Burgemeester & Wethouders zouden dat toch wel moeten weten en hem daar op moeten wijzen)

Beste mijnheer Ritsema, veel inwoners van Ede hebben gewoon helemaal geen zin in uw wijn. Kieper dat halflege glas maar gewoon leeg en ga lekker op onze (wachtgeld-) kosten in Amsterdam zitten mokken. 

Beste inwoners van Ede, bewoners van de woonwijken Rietkampen Veldhuizen en Kernhem, laat het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ede weten dat u bestaat en teken de petitie tegen de positionering van megamolens bij woonwijken op https://petities.nl/petitions/geen-windmolens-bij-woonwijken-in-ede?locale=nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie