Zuur verlies voor korfballers Reehorst 45

10 maart 2019 om 14:40 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 9 maart nam Reehorst ’45 het in Nijmegen op tegen Skunk. Een belangrijke wedstrijd in deze laatste fase van de competitie. Reehorst ’45 streeft naar promotie naar de tweede klasse en is goed op weg. Er is nog maar een klein aantal zaalwedstrijden te gaan en daarin zal worden beslist welke ploegen de nummers 1 en 2 van de poule worden. Die zullen direct naar de tweede klasse promoveren.

In de eerste helft van de wedstrijd lukte het de teams niet om los te komen van elkaar. Er werd om en om gescoord. De ene keer nam Reehorst ’45 de leiding, vervolgens stond Skunk weer een doelpunt voor. Skunk verdedigde kort op de aanval van Reehorst ’45, maar toch konden er door Reehorst ’45 mooie acties worden gemaakt. Het ontbrak echter aan afronding. De ruststand was 7-8. De coach was niet ontevreden over het spel van Reehorst ’45, maar natuurlijk waren er wel verbeterpunten. Er mocht sowieso wel feller gekorfbald worden.

Na de rust kwam Skunk sterk terug en scoorde drie doelpunten op rij. Reehorst ’45 probeerde bij te blijven, scoorde ook, maar Skunk leek de regie in handen te krijgen. Reehorst ’45 keek tegen een achterstand aan van 12-9. Na een door Reehorst ’45 gescoorde vrije bal en een mooie korte kans sloot Reehorst ’45 weer aan, maar Skunk liep opnieuw uit, dit keer tot 15-12. In de eindfase wist Reehorst ’45 zich nog terug te knokken tot 15-14, maar dat was het dan ook. De twee punten bleven in Nijmegen en Reehorst ’45 keerde teleurgesteld huiswaarts. De kans op promotie is nog niet verkeken, maar dan zal Reehorst ’45 geen punten meer mogen laten liggen. Het wordt een zeer spannende eindfase.

De volgende wedstrijd wordt op zaterdag 16 maart 2019 gespeeld tegen DKOD om 19.30 uur in MFC Doelum te Renkum.