TweeVV in actie tegen LIVO
TweeVV in actie tegen LIVO Lia van den Eertwegh

Vrouwen TweeVV verslaan de nummer één

10 maart 2019 om 18:08 Sport/sport Deel je nieuws

De vrouwen van TweeVV wonnen in het hol van de leeuw, in Duiven, van kampioenskandidaat LIVO 2 met 1-3. De mannen wonnen ook maar hadden daar een vijfsetter voor nodig, het werd in Doorwerth 2-3 tegen Nuovo.

De vrouwen van TweeVV kloppen nadrukkelijk aan de kampioensdeur na het verslaan van de koploper. Nog slechts één punt scheidt TweeVV van de nummer één, LIVO. Beide teams staan nu op scherp om geen punten meer te verliezen. Voor een tribune vol TweeVV- en LIVO- supporters zetten beide teams een spannende wedstrijd neer waarin hard gewerkt werd en waarin onmogelijke ballen verdedigd werden.

De bal

Het duurde wel even voordat de Edesen op stoom kwamen. Het was wennen aan de – lichtere – bal waarmee de tegenstander speelt waardoor veel opslagen uit gingen. Trainer/coach Monica van der Wal: “We hadden speciaal getraind met dat type bal. Het duurde even maar vanaf set twee hadden we de bal onder controle en serveerden we scherp.”

En niet alleen de opslag was sterk, ook in de verdediging en aanval was TweeVV heel alert. Door de gevarieerde spelverdeling van Astrid van Eck kwamen alle aanvallers geweldig tot hun recht. Rachel Hanswijk en Rianne Meijer scoorden daardoor vaak met hun harde aanvallen terwijl Floor Kamps heel succesvol was met goed geplaatste ballen. Ook Daniëlle Dijkstra en Sanne Germans lieten de tegenstander alle hoeken van het veld zien met hun middenaanvallen.
Met nog vier wedstrijden te gaan, staat TweeVV er goed voor. In drie van de vier wedstrijden moeten beide kampioenskandidaten tegen dezelfde tegenstander.

Mannen

De mannen van TweeVV maakten er in Doorwerth ongelukkigerwijs een vijfsetter van waar ze met 1-3 of 0-4 hadden moeten winnen tegen het veel lager geklasseerde Nuovo. Met name in de tweede set namen de mannen een flinke voorsprong die ze zo uit handen gaven dat ze deze set verloren met 25-23. Drie van de vijf sets won TweeVV eigenlijk vrij gemakkelijk. De mannen staan nu zevende, ruim onder nummer zes en ruim boven nummer acht, en ze hebben nog vier wedstrijden te gaan.