V.l.n.r. Jefta, Bastiaan, Milan, Matthijs en Dani
V.l.n.r. Jefta, Bastiaan, Milan, Matthijs en Dani Max Koops

Turners Exalto Sport naar halve finale NK

17 maart 2019 om 21:45 Sport/sport Deel je nieuws

Hoofddorp - Een week na de eerste kwalificatie maakten de Exalto Sport turners uit Ede zich op voor de volgende wedstrijd in Hoofddorp. Tien turners kwamen verdeeld over het weekend in actie.

Op zaterdag plaatste instapper Jefta van Heerde zich met een zesde plaats voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap op 13 en 14 maart in Enschede. Milan Schoonhoven en Bastiaan Oosterom turnden sterk, Milan werd twaalfde en kwam een punt te kort om door te gaan, Bastiaan eindigde op de negentiende plaats. Pupillen Mathijs Vogel en Dani Voorneveld turnden een nette wedstrijd, zij eindigden op plaats 22 en 27. Ook pupil Micha van Ginkel plaatste zich voor de halve finale met een overtuigende elfde plaats.

Naast de jongens uit de verplichte oefenstof mogen ook jeugdturners Stijn Deddens en Lucas Veer zich gaan opmaken voor de halve finale, met een vierde en tiende plek plaatsten ook zij zich voor de halve finale. Tygo Sluiman werd met een mooie voltige oefening achttiende.

Pieter van Norel, turner in de eerste divisie senior kwam op drie toestellen in actie, met een spectaculaire rek- en voltige oefening eindigde hij zesde op deze twee toestellen.