Bram Tankink verrast wielertalent voor haar debuut op het NK Wielrennen in Ede.

4 juli 2019 om 16:35 Sport/sport Deel je nieuws

Wielertalent Yonna van Dam maakte tijdens het Nederlands Kampioenschap Wielrennen in Ede afgelopen weekend haar debuut. Ter voorbereiding op deze wedstrijd werd ze verrast door topsporters Tess Wester, Nadine Visser en Bram Tankink. Die namen haar mee in hun wedstrijdrituelen voor een perfecte voorbereiding.

Yonna van Dam heeft tot nu toe een fantastisch jaar gehad en voldoende punten behaald om mee te doen aan het NK in Ede. Ter voorbereiding op het kampioenschap wordt ze verrast met twee videoberichten van niemand minder dan Tess Wester, doelvrouw van het Nederlands handbalteam en Nadine Visser, Europees kampioen hordelopen. Bram Tankink nam Yonna van Dam vervolgens mee in de Nederlandse Loterij-ploegleiderswagen naar het sportcentrum in Papendal. Hier stonden Tess Wester en Nadine Visser al te wachten om Yonna van Dam een perfecte voorbereiding op het NK Wielrennen te geven, hun vaste ritueel: mindfulness. Zo werd de wedstrijd in scène gezet, werd er gelet op de ademhaling en bedacht hoe Yonna met beide handen op het stuur ontspannen de race uit kan rijden. Met een goede meditatietraining, praktische tips en rituelen op zak, werd het tijd voor de race in Ede.

De wedstrijd ging vanaf de Arnhemseweg van start en ging vervolgens richting Bennekom over de Dreeslaan en Diedenweg. De Elite vrouwen reden de ronde van 25,2 kilometer 5 keer.

Yonna van Dam

Wielertalent van Dam komt uit Voorhout en maakt sinds 2019 deel uit van het Elite SWABO Women Development Team en is een allround wielrenster. In 2018 maakte ze haar rentree in het Peloton. De renster had als doel het NK uit te rijden -iets wat tijdens de zomer hitte niet vanzelfsprekend is. Aan het begin van de wedstrijd probeerde ze in de kopgroep te komen, maar de ontsnappingen waarmee ze weg was werden telkens dicht gereden. Uiteindelijk haalt zij de finish in het peloton. Yonna van Dam rijdt de race netjes binnen 3 uur en 44 seconde uit en komt op een welverdiende zestigste plek te staan.

Nederlandse Loterij is hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) en de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Nederlandse Loterij maakt heel veel mensen blij met mooie geldprijzen. Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij haar opbrengst in de Nederlandse sport via NOC*NSF, 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën.