Wekelijks sport en spel voor kinderen met autisme

12 september 2019 om 14:21 Overig Deel je nieuws

Ede – Sportclub Waag en Sportservice Ede starten vanaf maandag 23 september met sport- en spellessen voor kinderen met autisme onder de naam Sportmix. Elke week zijn kinderen van 6 t/m 13 jaar van harte welkom in de gymzaal aan de Wulplaan in Ede van 17.30 tot 18.30 uur om een lekker uurtje te komen sporten en bewegen. De eerste maand is gratis.

 

Sporten bij een gewone sportvereniging is voor kinderen met autisme vaak best lastig. Ze missen de structuur, vaste begeleiding en voorspelbaarheid die nodig is om goed mee te kunnen komen en plezier te beleven. Bij Sportmix zijn al die ingrediënten wel aanwezig. Er worden extra leuke activiteiten aangeboden en dat is ideaal voor kinderen met autisme. Het is op een vast moment, met vaste gezichten en de begeleiding is constant en nadrukkelijk aanwezig om te motiveren en te begeleiden. Dit geeft structuur  en daardoor krijgen kinderen plezier in het sporten en bewegen en het geeft veel voldoening.

 

Het grote voordeel van Sportmix is dat de kinderen elkaar begrijpen, elkaar aanvoelen. Ze zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje. De deelnemers sturen elkaar aan en stimuleren elkaar.

Kennismaken met Sportmix kan vanaf maandag 23 september elke week in de gymzaal aan de Wulplaan van 17.30 tot 18.30 uur. Sportclub Waag geeft daar sport- en spellessen. De eerste maand is gratis, wil een kind bij Sportmix blijven dan bedragen de kosten € 6,00 per maand.

 

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Bram van den Ende via 06 – 250 72 852, stuur een mail naar infosport@sportclubwaag.nl of kijk op www.sportclubwaag.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie