Joëlle de Bondt scoorde een prachtige hattrick.
Joëlle de Bondt scoorde een prachtige hattrick. DTS Ede

Dames DTS Ede winnen overtuigend tegen SSS Klaaswaal

5 oktober 2019 om 21:46 Voetbal Deel je nieuws

In competitieronde 3 van de Topklasse speelden de dames vandaag een uitwedstrijd in Klaaswaal tegen SSS. DTS Ede startte voortvarend en kwam na 3 minuten al op voorsprong door een doelpunt van Carolien Filippo. Zij kapte zich op de rand van het strafschopgebied knap vrij en schoot onhoudbaar in de verre bovenhoek 0-1. Deze mooie opsteker was voor DTS reden genoeg om de druk er bij SSS op te houden. De eerste 25 minuten waren dan ook volledig voor DTS en kwam SSS er nauwelijks aan te pas. Via goed combinatievoetbal werd er een weg gezocht naar het doel van SSS, maar helaas ontbrak het net aan de eindpass om de score te verhogen. SSS had op een schot ruim voorlangs en een dwarrel voorzet vanaf de achterlijn die boven op de lat stuitte geen enkele kans gekregen. Zo eindigde de eerste helft in een verdiende voorsprong.

Na rust was het de wedstrijd van Joëlle de Bondt, in de 48e minuut wist de aanvoerster de 0-2 binnen te schieten en niet veel later in de 63e minuut ook 0-3 te scoren. DTS leek op rozen te zitten maar een te korte terugspeelbal in de 68e minuut op de keepster van DTS gaf de spits van SSS de mogelijkheid om tegen te scoren. Van dit cadeautje maakte zij dan ook dankbaar gebruik 1-3. Maar gelukkig snel daarna scoorde ‘de vrouw van de wedstrijd’ haar 3e doelpunt in de 72e minuut wat resulteerde in een zuivere hattrick 1-4. Ondanks dat SSS nog probeerde aan te zetten kwam de verdiende overwinning niet meer in gevaar. Hiermee pakte de dames haar eerste overwinning in de competitie. Volgende week wacht een thuiswedstrijd om 15:00 uur tegen av FC Eindhoven op sportpark Inschoten.

DTS Ede: Renate Verhoeven, Nikki van Wijk (75' Danae Dekker), Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Anne Hendriks, Anoek Blankespoor (80' Seline van den Hoek), Joëlle de Bondt, Yvette Derks, Carolien Filippo, Dominique van Wensveen (75'Jill Pijnappels) en Kirsten Koopmans.

Wissels: Jamy Jansen, Danae Dekker, Seline van den Hoek, Jill Pijnappels

Gele kaart: Anoek Blankespoor