Daphne van Kruistum opent de score
Daphne van Kruistum opent de score Geert Nieuwenhuis

Vrouwen DTS Ede winnen boeiende wedstrijd

30 november 2019 om 20:35 Voetbal Deel je nieuws

Promovendus F.C. Rijnvogels was vandaag op sportpark Inschoten de tegenstander van DTS Ede. Deze voor DTS onbekende club uit Katwijk presteert tot op heden prima in de topklasse.

Na het beginsignaal van de scheidsrechter liet DTS de bal in een hoog tempo rond gaan en zocht direct via de zijkanten met Kirsten Koopmans en Carolien Filippo het doel van F.C. Rijnvogels. DTS had dan ook het overwicht en beloonde zichzelf met een doelpunt in de 9de minuut via Daphne van Kruistum die met een mooie pass van Ilse van der Zanden voor het doel werd gezet 1-0. Vijf minuten later was het zelfs 2-0 door een mooie actie van Carolien Filippo die knap binnenschoot. Er leek geen vuiltje aan de lucht, Rijnvogels was weliswaar dreigend via de zijkanten maar echte kansen leverde dit niet op. Tot zomaar in de 24ste minuut keepster Renate Verhoeven een schot niet klemvast kon krijgen en de rebound werd dat ook in het lege doel geschoten 2-1. DTS bleef echter de bovenliggende partij en kwam al gauw via Joelle de Bondt na een uitstekende aanval op 3-1. F.C. Rijnvogels bleef echter verrassend goed mee voetballen en kreeg met een discutabele penalty toch weer de aansluitingstreffer op het scorebord. Keepster Renate Verhoeven stopte nog knap de inzet maar de terugspringende bal werd alsnog binnen geschoten. Met een rusttand van 3-2 liet DTS de dames uit Katwijk eigenlijk nog geloven in een goed resultaat.

Na rust, als zo vaak, komt DTS sterk uit de kleedkamer en zet de tegenstander vast op eigen helft. DTS kreeg veel kansen met schoten vanuit de 2de lijn die of net naast gingen, of door een mooie redding van de keepster onder de lat werd weggetikt (schot Ilse van de Zanden). Ook Daphne van Kruistum was dicht bij haar 2de doelpunt en raakte met een hard schot de onderkant van de lat.
Uiteindelijk kwam dan toch de vierde treffer van DTS op het scorebord. Sofie Houba, de laatste weken prima in vorm, scoorde met een strak schot op het doel 4-2. Even later werd het zelfs 5-2 na ook nu voor DTS discutabele penalty. Gera op den Kelder maakte vanaf de stip geen fout 5-2. DTS bracht nog wat wissels in en controleerde de verdere wedstrijd tot het eindsignaal.

DTS Ede: Renate Verhoeven, Nikki van Wijk, Gera op den Kelder (75’Anoek Blankespoor), Ilse van der Zanden, Anne Hendriks, Yvette Derks, Sofie Houba, Joelle de Bondt, Kirsten Koopmans (’69 Dominique van Wensveen, Daphne van Kruistum en Carolien Filippo (69’Eveline Zech).