Thirza Gerritsen podium Instap N2
Thirza Gerritsen podium Instap N2 Wendy van der Spek

Wederom eremetaal voor turnsters Exalto Sport

1 december 2019 om 20:22 Overig Deel je nieuws

Beekbergen - Zaterdag 30 november turnde de turnsters uit de 2e divisie hun 1e plaatsingswedstrijd. In Hengelo kwamen van Exalto Sport Lunteren vier turnsters in actie met als resultaat een gouden en zilveren medaille. 

In de instapklasse heeft Thirza Gerritsen de afgelopen weken keihard getraind aan haar houding en netheid. Onze vrolijke flierefluiter zette een verrassend goede wedstrijd neer en bleef op sprong en vloer alle concurrentie voor. Ondanks een val greep de nog jonge turnster in de meerkamp ruimschoots het goud. 

Bij de junioren mocht Ava Taberima als 1e jaars de uitdaging aangaan in een sterk deelnemersveld. Onze Nederlands Kampioene jeugd E 2019 is dit seizoen twee niveau's gepromoveerd en heeft in de trainingen aan veel nieuwe doelen gewerkt. Ava turnde zoals altijd met veel flair en wist zelfs al een derde plaats op balk te behalen. Met nog verbeterpunten in het verschiet zijn we dik tevreden met een 9e eindpositie.

Voor pupil 2 Fenne Metz was het ook een spannend begin van het seizoen. Vorig seizoen is zij gescout tijdens een succesvol NK en is zij na de zomervakantie twee keer in de week extra gaan trainen bij de Hazenkamp in Nijmegen. De kleine debutante bleef haar zenuwen de baas en voerde veel nieuwe elementen met succes uit. Naast een foutje op balk en vloer, turnde zij zich knap naar het eerste cijfer op brug. Het zilver ging uiteindelijk naar Fenne.

Susan Render (Senior supplement B) heeft in Hengelo een mooie 12e plek behaald. Op twee vallen na heeft ze een erg nette wedstrijd gedraaid. Ze mag erg tevreden zijn met haar moeilijke sprong waar ze bij de landing in één keer stil stond en een moeilijke balkoefening die ze zonder vallen heeft uitgeturnd.

Thirza Gerritsen (goud)
Thirza Gerritsen (goud) Fenne Metz (zilver)
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie