Quinty Noortje Yuna Jeugd N2
Quinty Noortje Yuna Jeugd N2 Manja Moraal

Eerste stap naar landelijke wedstrijden gezet door Turnclub P.i.T

20 december 2019 om 11:56 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag vond de eerste districtsvoorronde plaats in Amsterdam voor een aantal categorieën uit divisie 1/2/3.

Jeugd N2 meiden Noortje Dekker, Quinty van Ingen en Yuna Pels beten al vroeg op de morgen het spits af. Dekker turnde op drie toestellen mooie oefeningen, maar liet op haar normaal gesproken beste toestel toch wat liggen. Ze pakte wel overtuigend het goud. van Ingen moest hard aan de bak voor dit niveau, komend uit de N3 categorie, maar laat op twee toestellen toch al zien bij de allerbesten te horen. Pels heeft wat last van pijntjes en traint hierdoor niet optimaal. Op vloer liet ze veel punten liggen, maar op de overige toestellen kwam ze goed mee. Van Ingen werd 8e en Pels 10e.

Daarna was het de beurt aan Ilana van Vessem, Nikki van Ingen en Sophie Oomens, drie van onze Instap N3 dames. Ilana turnde een geweldige meerkamp en wist op alle toestellen de hoogste score te turnen en won daarmee overtuigend het goud. Nikki turnde een stabiele wedstrijd en liet al mooie uitstraling zien. Ze liet wat puntjes liggen in haar afwerking, maar pakte knap de zilveren medaille. Sophie verraste ons vandaag door zichzelf naar een vierde plaats te turnen en kreeg hiervoor ook een mooie medaille omgehangen. Super!

Lieke van Cleef turnde vandaag haar eerste officiële wedstrijd in de keuze-oefenstof, Jeugd E. En wat genoot ze hiervan. Ze turnde een stabiele meerkamp, met nog ruimte voor groei en eindigde op een nette 10e plaats.