Carolien Filippo scoorde opnieuw.
Carolien Filippo scoorde opnieuw. Geert Nieuwenhuis

DTS Ede vrouwen strijdend ten onder in boeiende wedstrijd

1 februari 2020 om 21:55 Voetbal Deel je nieuws

Vanmiddag hebben de dames van DTS aangetoond dat, buiten de top 3 van de eredivisie, ze met het eredivisie niveau aardig mee kunnen komen. Eredivisionist vv Alkmaar kwam naar Ede met het besef dat het opnieuw geen makkelijke wedstrijd zou krijgen tegen een sterk DTS Ede vrouwenelftal.

Vorig seizoen werden de Alkmaarders nog in de beker verslagen en ook op trainingskamp in Portugal vorige maand werden ze, weliswaar in een oefenpartij, verslagen.
DTS Ede daarin tegen was vol zelfvertrouwen en heeft momenteel een goede vorm te pakken. VV Alkmaar trad dan ook defensief aan met een 5-3-2 opstelling. Het eerste kwartier ging gelijk op waarbij de dames uit Alkmaar wel het meeste balbezit hadden. Over en weer kregen beide elftallen kansjes. In de 27ste minuut kwam vv Alkmaar op voorsprong. Een voorzet van links werd onhoudbaar binnengekopt 0-1.
DTS had direct na de aftrap al langszij kunnen komen. Tot tweemaal toe was er een scrimmage voor het Alkmaarse doel waarbij de diverse schietkansen ternauwernood werden gekraakt. De dames van Alkmaar zochten fysiek de duels op waar de warrig fluitende scheidsrechter weinig tegen optrad maar wel makkelijk gele kaarten trok bij aanmerkingen op zijn leiding. Zo eindigde de eerste helft in een 0-1 voorsprong voor de bezoeksters.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld, beide elftallen kregen kansen. In de 59ste minuut werd de wedstrijd stilgelegd omdat de grensrechter een knieblessure opliep. Besloten werd dat de KNVB grensrechter van DTS (Ruben Blaakmeer) zijn positie kon overnemen. In de 70ste minuut was dan onverwacht de 0-2 van vv Alkmaar, een prima schot vanaf rand strafschopgebied vloog in de bovenhoek. Wie nu dacht dat de wedstrijd gespeeld was, kwam bedrogen uit. DTS wisselde 2 extra aanvallers voor verdedigers en zocht gedreven de aanval. Dit resulteerde 6 minuten later al in de verdiende aansluitingstreffer na een knap schot van Carolien Filippo 1-2. VV Alkmaar kwam onder druk te staan en nu was het DTS wat opzoek ging naar de gelijkmaker. Echter viel het doelpunt aan de andere kant, een slippertje van de DTS goalie zorgde voor opnieuw 2 doelpunten verschil 1-3.

Maar het woord opgeven staat niet in het woordenboek van de dames van DTS en zij bleven voluit de aanval zoeken. VV Alkmaar kon het niet echt meer conditioneel belopen en moest terug. Het vertraagde het spel waar het maar kon. Echter was daar Sofie Houba die de spanning terugbracht met een mooi doelpunt 2-3. De blessuretijd bedroeg 6 minuten waarin DTS zelfs kansen kreeg op een verdiende gelijkmaker en dus verlenging. Dit gebeurde tot opluchting van alles wat Alkmaar goed gezind was niet meer. Hiermee kwam er voor DTS een eind aan dit bekerseizoen en kunnen zij zich richten op het vervolg van de competitie waar volgende week zaterdag een wedstrijd uit tegen Ter Leede op het programma staat. Ter Leede won vandaag knap van eredivisionist Excelsior Barendrecht (4-1) wat nogmaals aangeeft dat het niveau van de topklasse zo slecht nog niet is.

DTS Ede: Jaimy Janssen, Nikki van Wijk (72’ Jill Pijnappels), Gera op den Kelder, Yvette Derks, Anne Hendriks (72’Eveline Zech) , Anoek Blankespoor, Sofie Houba, Joelle de Bondt, Carolien Filippo, Daphne van Kruistum (90’Seline van den Hoek) en Kirsten Koopmans.

Wissels: Renate Verhoeven, Seline van den Hoek, Danae Dekker, Morena Blankestijn, Eveline Zech, Jill Pijnappels.

Foto's: Geert Nieuwenhuis