vlnr: Britt Jonkman, Floor Versteeg, Lu Kai van der Goot
vlnr: Britt Jonkman, Floor Versteeg, Lu Kai van der Goot Willy Groeneveld

Twee keer brons voor Exalto Sport turnsters

2 februari 2020 om 21:00 Overig Deel je nieuws

In de vroege ochtend tijdens de eerste wedstrijdronde betraden de senior turnsters (supplement D) de wedstrijdvloer. Eline van Ieperen turnde naar eigen mening niet optimaal. Toch waren haar scores goed genoeg om uiteindelijk de bronzen medaille mee naar huis te mogen nemen. Manou Maliepaard turnde voor het eerst een streksalto op de vloer wat haar een 6e plaats opleverde op dat onderdeel. Ze liet helaas wat punten liggen op de andere onderdelen en moest genoegen nemen met een tiende plek in het eindklassement.

In wedstrijd 5 was het de beurt aan Jeugd1 turnster Britt Jonkman en eerstejaars Junior turnsters Lukai van der Goot en Floor Versteeg. Britt turnde naar kunnen en sprong de sterren van de hemel met een ruime voorsprong op de concurrentie. Ook haar brugoefening was er ééntje om in te lijsten en op het zenuwentoestel balk wist ze dit keer bijna te blijven staan. Een knappe 6e eindpositie voor haar.

Lukai wist een fantastische wedstrijd neer te zetten door strak en stabiel turnwerk. Vooral haar balk en vloeroefening sprongen er uit met mooie scores. Op balk turnde zij zich dan ook bij de top drie. Met vooral op sprong een hogere moeilijkheidswaarde doet Lukai mee voor de medailles, voor nu eindigde ze op een mooie 9e plaats.

Floor leverde aan het begin van de wedstrijd nog wat puntjes in op brug en balk, maar maakte dit ruimschoots goed op vloer. Met de hoogste score van haar deelnemersveld turnde zij een strakke oefening met veel flair. Ook op sprong wist ze met de top mee te springen en steeg ze in het klassement. Ondanks een vervelende elleboogblessure mocht Floor uiteindelijk knap het brons ophalen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie