v.l.n.r. Stijn Deddens, Micha van Ginkel, Tygo Sluiman
v.l.n.r. Stijn Deddens, Micha van Ginkel, Tygo Sluiman Max Koops

Succesvol weekend voor Landelijke turners Exalto Sport

8 maart 2020 om 13:01 Overig Deel je nieuws

Op zaterdag 21 maart kwamen vijf turners van Exalto Sport Lunteren in actie tijdens de eerste Landelijke turnwedstrijd van dit seizoen in Waddinxveen.  

In de ochtend turnden instappers Aron van Ginkel en Marn Wiersma hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap turnen in de eerste divisie, het op een na hoogste niveau in Nederland. De achtjarige turners hebben hard getraind voor deze wedstrijd. In een sterk deelnemersveld turnde Aron turnde energiek  en zette goede scores neer. Ook Marn die bekend staat om zijn netheid liet dit zien tijdens de wedstrijd. De turners maken zich op voor nog twee plaatsingswedstrijden. 

In de tweede wedstrijd kwamen jeugdturners Micha van Ginkel en Tygo Sluiman in actie in baan twee. In baan één turnde junior 1 turner Stijn Deddens. De drie heren stegen boven zichzelf uit en turnden foutloos. Stijn Deddens pakte overtuigend het goud. Tygo Sluiman won het zilver in zijn categorie mede dankzij zijn strakke oefeningen. Micha van Ginkel miste op een halve punt het podium en eindigde op de zesde plaats. De drie heren kunnen zich op maken voor de kwartfinale in Ede op 21 en 22 maart. Een thuiswedstrijd voor de heren die georganiseerd wordt door Exalto Sport Lunteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie