Daphne van Kruistum scoorde het eerste doelpunt
Daphne van Kruistum scoorde het eerste doelpunt DTS Ede

DTS Ede vrouwen laten FC Rijnvogels kansloos en bekeren ronde verder

13 november 2021 om 21:34 Voetbal Deel je nieuws

De bekerwedstrijd tegen competitie genoot FC Rijnvogels is vanmiddag overtuigend door DTS met 0-2 gewonnen.

DTS begon sterk, speelde geconcentreerd en gaf de thuisploeg geen moment het idee dat er wat te halen was. Na 9 minuten was er de eerste grote kans, Daphne van Kruistum haalde iets buiten het strafschop gebied hard uit en de bal spatte op de lat. In de 15e minuut deed ze dit nogmaals van ruim 25 meter nu sloeg de bal wel in de verre bovenhoek in het net 0-1.

FC Rijnvogels raakte geïrriteerd en Joëlle de Bondt kreeg een smerige overtreding van achteren. Eigenlijk diep rood, maar de scheidsrechter gaf slechts een gele kaart.

DTS bleef goed uit een gesloten verdediging voetballen en aanvallend sterk. Helaas was de eindpass steeds net te kort, anders was het krachtsverschil in score beter zichtbaar. De ruststand was dan ook slechts 0-1.

Na rust was het eerste gedeelte nogal slordig met veel onodig balverlies zonder dat FC Rijnvogels hiervan kon profiteren. DTS wisselde en kreeg weer meer rust in het spel.

In de 67e minuut viel dan ook de bevrijdende tweede treffer. Ilse van der Zanden haalde uit en de bal sloeg met een streep achter de kansloze keepster 0-2.

FC Rijnvogels wilde wel maar kon geen vuist meer maken. Mede doordat keepster Jaimy Jansen met veel vertrouwen en rust een foutloze puike partij keepte. De loting voor de volgende ronde zal komende week bij de KNVB plaatsvinden.