Freek de Jonge
Freek de Jonge Cultura

CULTURA LANCEERT NIEUW THEATERPOGRAMMA SEIZOEN 2020-2021

20 juli 2020 om 16:39 Nieuws Deel je nieuws

EDE In september gaan de deuren van de theaterzaal in Cultura weer open. Op 12 maart ging de theaterzaal dicht. Achter de schermen is door Cultura hard gewerkt aan veiligheidsprotocollen en een aangepast theaterprogramma. Komende weken start de kaartverkoop van de voorstellingen in het nieuwe seizoen (in kleine delen).

Cultura lanceert ieder jaar in mei het nieuwe theaterprogramma voor het komende seizoen. Door de coronacrisis liep dit jaar anders dan gepland.

Trijn Romijn, theaterprogrammeur bij Cultura: “We zijn heel blij dat het theater weer open mag. We hebben hard gewerkt aan protocollen en maatregelen om de veiligheid van bezoekers, artiesten en medewerkers te kunnen waarborgen. Het theaterprogramma moest worden aangepast. Het was flink zoeken, passen en meten. Programmeren is puzzelen: een snufje cabaret, een mespuntje muziek, een lepeltje klassiek.. Op zoek naar balans: wat past in onze intieme theaterzaal, maakt deze voorstelling de wereld mooier en het publiek gelukkiger of wijzer? Ik ben altijd op zoek naar artiesten die iets bijzonders of spraakmakends doen, die opvallen of die juist in de luwte prachtige ontroerende dingen doen. Ik word blij van een gouden match: als alles op z’n plek valt. En het is gelukt. We zijn erg trots op een prachtig programma”.  

Dit najaar staan er zowel diverse grote namen op het programma als opkomende talenten. Cabaret is goed vertegenwoordigd met o.a. Freek de Jonge, Dolf Jansen, Hans Dorrestijn, Peter Heerschop & Viggo Waas, Martijn Koning, Jacob Spoelstra en nieuwkomers De Fransse Eijkel en Rayan Panday. Concerten zijn er te zien van o.a. Jeangu Macrooy, Ramon valle & Typhoon, Veldhuis & Kemper en Marlijn Weerdenburg. Yentl & de Boer komen maar liefst twee avonden in november. Ook Rob de Nijs zal Cultura nog een keer aandoen. Joe Cocker en Bob Dylan komen aan bod in tributeconcerten. Joël Broekaert komt met een bijzonder theatercollege. Vera Mann geeft een zondag matineeconcert, dat te combineren is met een Culi Cultuur arrangement, inclusief een driegangendiner in Edes Proeflokaal.

De komende weken start de verkoop van voorstellingen in kleine delen. De familie- en cabaretvoorstellingen zijn al te boeken. De concerten en muziektheatervoorstellingen worden op maandag 3 augustus bekendgemaakt. Als laatste volgen op maandag 17 augustus de toneel,- en dansvoorstellingen en specials. Het programma is te bekijken en te boeken op de website van Cultura: www.cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie