Harskamp wint 'brandweerstrijd' in Kootwijkerbroek

Achtergrond

HARSKAMP - De Harskampse brandweer heeft zaterdag in Kootwijkerbroek de jaarlijkse kringwedstrijd van de regio West-Veluwe/Vallei gewonnen. Tweede en derde werden Wageningen en Voorthuizen.

De brandweer van Kootwijkerbroek had voor de collega's een wedstrijdbaan uitgezet op bedrijventerrein Puurveen. De acht deelnemende ploegen werden geconfronteerd met een brandende gastank met pal daarnaast een container. Een mevrouw had last van brandwonden en moest gered worden.

Op het moment dat het vuur bijna onder controle was, botste een shovel tegen een brandkraan. De bestuurder viel daarbij van de shovel en raakte met een been bekneld.

Tijdens de wedstrijd, die plaats vond volgens de richtlijnen van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité, werden vaardigheden en samenwerking getest en werd gekeken of de aanpak van een incident op een vakkundige en veilige manier gebeurt.

Eindstand: 1. Harskamp, 2. Wageningen, 3. Voorthuizen, 4. Nijkerk, 5. Scherpenzeel, 6. Barneveld, 7. Hoevelaken, 8. Zwartebroek.

advertentie
advertentie