,,Schoolvoetbal niet te missen"

Achtergrond

Aan het woord is leerkracht Gerdien Versteeg. Zij is de motivator achter deze sportactiviteit op CNS basisschool Prins Floris. ,,Dat klopt. Maar het echte werk wordt gedaan door de leerlingen zelf.  Daarbij geholpen door de trainers Gerda van de Brink (meisjes) en Ap Dominicus (jongens). De laatste is al aan zijn tiende seizoen bezig. Het enthousiasme dat zij overbrengen werkt aanstekelijk." Op de Prins Florisschool neemt sport een belangrijke plaats in. Voor de tienjarige Lodewijk Waanders (groep 7), Naomi Kats (12) en Julian van Laar (12) beiden groep 8 kan het toernooi beginnen. Julian is de routinier in het gezelschap. Hij  maakte vorig jaar al deel uit van het schoolvoetbalteam. ,,Een derde plaats behaald. Dat moet dit jaar beter", grapt hij. 

EDE - ,,Het schoolvoetbaltoernooi is zo leuk. Genieten als je ziet hoeveel plezier de jeugd er aan beleefd. Niet alleen op de toernooidag maar ook de trainingsweken. Dit al Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi willen we voor geen goud missen."

Sportief

Voor Naomi Kats en Lodewijk Waanders is turnen eigenlijk de hoofdsport. ,,Maar dit is ook leuk. Ze zeggen wel eens dat meisjes niet kunnen voetballen. Nou, dat zullen we laten zien", vult Kats aan. Voor Lodewijk is winnen niet het allerbelangrijkste. ,,Dat klopt. Ik wil plezier beleven. Op school wordt vaak over voetbal gesproken. Logisch, want heel veel jongens voetballen. Zelf lig ik er niet wakker van. Winnen of verliezen maakt wel een verschil. Maar als het er echt omgaat win ik liever met turnen", is hij eerlijk. De jongens worden getraind door Ap Dominicus. ,,Hij is aardig maar ook streng. 'Luisteren' is het woord dat het meest is gebruikt. Waarom? Het is een grote groep en natuurlijk worden er grapjes uitgehaald. Dan mis je wat de trainer zegt", weten Lodewijk en Julian. Naomi Kats weet zeker dat haar team een goed figuur gaat slaan. ,,Wij doen er alles voor. Ook onze trainster heeft leuke oefeningen. Ook zij leert ons veel. Nu nog toepassen", vult zij aan.

Johan Cruijff

Voetballen met je schoolteam is een eer. Of misschien wel een nieuwe Johan Cruijff worden. ,,Dat is niet het belangrijkste. Wel op een sportieve manier spelen. Winnen is mooi maar niet ten koste van alles", meent het drietal. Daar is de schoolleiding het volledig mee eens. ,,Liever laatste met mooi en sportief voetbal als eerste na een schoppartij. Dan grijp ik gelijk in", zegt Dominicus vastberaden. De Prins Florisschool heeft vijf sportmiddagen in de benen. ,,Sporten is voor elk kind goed. Maar het belangrijkste is ze het leuk vinden. Waarom ik de Prins Florisschool train? Niet om er zelf beter van te worden. Maar wie met de jeugd omgaat vergeet snel dat hij ouder wordt", besluit de 73-jarige  Dominicus.

Sportpark De Hoekelumse Eng, Sportparkweg, Ede

Woensdagmiddag 19 maart

Woensdagmiddag 26 maart

Woensdagmiddag 2 april

Reservewoensdag 9 april

Finale: vrijdagmiddagavond 11 april

Zie ook: www.edestadschoolvoetbaltoernooi.nl

advertentie
advertentie