Een moment uit het Herinneringsconcert in de Goede Herderkerk in Ede.
Een moment uit het Herinneringsconcert in de Goede Herderkerk in Ede. Van de Weerd Uitvaartzorg

Hartverwarmend Herinneringsconcert in Ede: ‘Avond van troost en verbinding’

20 februari 2024 om 14:03 Activiteiten

EDE In de Edese Goede Herderkerk in Ede vond vrijdag het jaarlijkse Herinneringsconcert plaats. Het Herinneringsconcert is een jaarlijks terugkerende herdenking op initiatief van Van de Weerd Uitvaartzorg en is toegankelijk voor iedereen. De sfeervolle en ingetogen setting op het podium creëerde een intiem huiskamergevoel. Dit jaar stond de avond in het teken van liefde, omdat liefde onlosmakelijk verbonden is met onze dierbare herinneringen.

Een bijzonder moment tijdens de avond was het hardop voorlezen van de namen van overledenen, waarbij herinneringen levend werden gehouden. Zandtekenaar Henrike van Engelenburg betoverde het publiek met een kunstzinnige zandtekening van het leven. De muzikale bijdragen van Maurice van Dijk, Ilse Almekinders, het Urker mannenkwartet en Elise Mannah zorgden voor een prachtige mix van Nederlandstalige en populaire Engelstalige muziek.

VERDRIET DELEN

Meer dan 175 bezoekers woonden deze betekenisvolle avond bij. ,,Het geeft mensen een plek om hun verdriet te delen en zich verbonden te voelen met anderen”, aldus Hans van de Weerd. ,,In het herinneringsconcert zit voor iedereen een woord van troost, ook als het verlies van langer geleden is”, voegde Geerrette de Bonte-van de Weerd namens Van de Weerd Uitvaartzorg toe. 

Een bijzonder element van de avond was de mogelijkheid voor aanwezigen om harten te beschrijven met een naam of boodschap. Deze werden vervolgens in de levensboom gehangen, waarmee een symbolische eenheid van liefde en herinneringen ontstond.

TROOST EN VERBINDING

Het blijft niet alleen een muzikale belevenis, maar ook een ontmoetingsplek waar troost en verbinding samenkomen. Het biedt mensen de gelegenheid om hun eigen pad van rouw te bewandelen in een sfeer van begrip en gemeenschap. In de intieme momenten na het concert werden onder het genot van koffie vele herinneringen gedeeld en vonden mensen troost bij elkaar.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Van de Weerd Uitvaartzorg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie