Lezing van Pieter Oussoren bij Vrijzinnig Lunteren op zondag 25 februari

21 februari 2024 om 18:19 Activiteiten Deel je nieuws

Pieter Oussoren komt op zondag 25 februari een lezing geven over: ‘Geloof laat een muur vallen’.

Hij schrijft ons hier het volgende over:

Op 9 oktober aanstaande wil ik in Leipzig zijn. Elk jaar is dat al een feestdag, met kerkdiensten en concerten, maar in 2024 is het nog een beetje meer, want dan is het precies 35 jaar geleden dat een grote demonstratie waarin 70.000 mensen pleitten voor een vrije DDR niet werd neergeslagen, terwijl dat wél gevreesd werd. ‘Het wonder van Leipzig’ heet die dag in de roman die Erich Loest (1926-2008) eraan gewijd heeft, en dat ís het ook in de memoires van ds. Christian Führer (1943-2014), de predikant van de Leipzigse Nikolaikirche waar de omwenteling begonnen is, in een wekelijkse vredesvesper op maandagmiddag. Zowel Loest als Führer heb ik goed gekend en meegemaakt (Loest vanaf 1970!), en van allebei heb ik het boek over de ‘Wende’ vertaald. ‘Leipzig’ is een stuk van mijn leven geworden, ook van mijn geloof in God en van mijn vertrouwen in de kracht van een gelovende gemeenschap. Met een stukje verfilming van Loests verhaal en met eigen woorden, wil ik op zondag 25 februari daarvan vertellen.

Wie ‘ingelezen’ wil zijn: Erich Loest, Het wonder van Leipzig (Zoetermeer 2005) is alleen antiquarisch te vinden, maar Christian Führer, Geloof laat een Muur vallen (Middelburg: Skandalon, 2017) is nog volop leverbaar (via de boekhandel of via https://www.skandalon.nl/shop/biografien/455-geloof-laat-een-muur-vallen.html)

Pieter Oussoren is zeer bekend geworden als vertaler van de Naardense Bijbel, waaraan hij in totaal 32 jaar gewerkt heeft. Daarnaast was hij als predikant werkzaam in diverse gemeenten.

Vrijzinnig Lunteren, Dr. Kimmijserlaan 28 te Lunteren. Entree 7.50 euro, voor niet leden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie