Lammetjes in de tent.
Lammetjes in de tent. Ingeborg Kriegsman

Agenda met activiteiten in Ede

4 maart 2020 om 06:00 Activiteiten

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van de activiteiten die via EdeStad.nl bij de redactie zijn aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

5 maart 2020

Ede

Tweedehandskledingbeurs Petrakerk
9:00 Lunterseweg 25
De openingstijden zijn van 9.00 uur – 11.00 uur en van 19.30 uur - 20.30 uur. Met de aankoop van de kleding steunt u ook de aflossing van het kerkgebouw. U kunt het kerkgebouw vinden aan de Lunterseweg 25 in Ede. Kijk voor meer informatie op www.gergemede.nl/kledingbeurs.

Spreekuur prostaatkankerstichting
13:00 Hoflaan 2
Donderdag 5 maart houdt de prostaatkankerstichting van 13.00 - 14.00 uur spreekuur in het Toon Hermanshuis, Hoflaan 2.

6 maart 2020

Bennekom

Wandelen met Natuurlijk Wandelen en meer.
10:00 Hullenberglaan
Wandel mee met Natuurlijk Wandelen in Bennekom van 10.00 uur-11.30 uur. Proeven etc. Opgave & locatie via natuurlijkwandelenenmeer@gmail.com

Ede

Tai Chi voor beginners
19:00 Diamantstraat 1b
Tai Chi is geschikt voor iedereen die een methode zoekt om tot rust te komen en tegelijk in beweging te zijn. Een proefles is gratis en vrijblijvend. Meer info: www.qiart.nl en arnout@qi-art.nl

Viering Wereldgebedsdag in Ede
19:30 Zuilenstein 1
Al jarenlang bestaat in vele landen de traditie, dat op de eerste vrijdag van maart door christenen over de gehele wereld wordt gebeden voor vrede en gerechtigheid. De landelijke organisaties werken een thema uit in een liturgie, waarin zingen, bidden en overdenken centraal staan. Dit jaar komt het thema uit Zimbabwe. De viering zal plaats vinden op vrijdagavond 6 maart 2020, 19.30 uur in de Ontmoetingskerk, Zuilestein 1, 6714CA Ede.

7 maart 2020

Ede

Lammetjesdagen
9:00
Lammetjesdagen bij de kudde van Henk van den Brandhof bij de schaapskooi op de Ginkelse heide.

Battlefieldtour Bevrijding
10:00 Verbindelaarsweg 100
De route zal worden afgelegd met een touringcar. Deskundige gidsen nemen de deelnemers met hun verhalen mee terug in de tijd. Rijdend door de dorpen vertellen ze over de bevrijding van Ede nu 75 jaar geleden. Onderweg stoppen we bij vier kleine lokale exposities in Deelen, Bennekom, Lunteren en Ede. Aan het eind van deze battlefieldtour heeft men een compleet beeld van de bevrijding van Ede. Het programma begint en eindigt bij De Smederij aan de Verbindelaarsweg 100 in Ede. De kosten van deze battlefieldtour zijn 20,00 euro per persoon. Opgave kan via www.platformmhe.nl

Open Huis Toon Hermans Huis Ede
12:00 Hoflaan 2
Rondleiding langs de verschillende activiteiten. Ook zijn er verwenmomenten. Stichting Breiboezem en 2Kappers vertellen over de breiboezem en haarwerken.

Wandeling Onthaasten met Walk 'n Act
14:00 Kernhemseweg 3
Naar aanleiding van een aantal gespreksvragen en opdrachten in het bos gaan we al wandelend aan de slag hiermee. Na afloop drinken we een kop koffie of thee en kun je ervaringen uitwisselen. Kosten: 15 euro per persoon, contant te voldoen (inclusief een kopje koffie, thee of fris). Aanmelden via info@walk-n-act.nl of 0638580612

Psalmzangavond met samenzang
19:30 Grotestraat 58
Jaarlijkse Psalmzangavond van Crescendo i.s.m Jong-Crescendo beide uit Ede. Johan van Sligtenhorst dirigent Gerco van Ingen orgel. Linda van Dijkhuizen dirigent Ton Burgering organist. Cello Vera van de Krol dwarsfluit Mariska van de Munt,Patrick van Haaften bariton. Meditatie Ds. A. Vlietstra thema Zelfs in de nacht .... kerk open 19.00 uur aanvang 19.30 uur toegang gratis er is wel een collecte www.crescendo-ede.nl

Wekerom

Volle maanwandeling Wekeromse Zand
19:30 Hoeverweg 1
Ga met boswachters mee door het afwisselende natuurgebied. De deelnemers merken dat een wandeling die overdag al vaker gemaakt is, 's nachts opeens heel anders kan zijn. Start: 19.30 uur op de parkeerplaats GLK, Immenweg, Wekerom. Duur: ca. 2 uur. Deelname 7,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Keesjan Kleef, tel. 06-52519146 of Eduard Barreveld, tel. 06-49131047.

8 maart 2020

Ede

Lammetjesdagen
9:00
Lammetjesdagen bij de kudde van herder Henk van den Brandhof bij de schaapskooi op de Ginkelse heide.

Lezing ds. Carel ter Linden
15:00 Prinsesselaan 8
Op zondagmiddag 8 maart houdt ds. Carel ter Linden een lezing over zijn nieuwste boek Bijbelse miniaturen. Locatie: Taborkerk Ede om 15.00 uur aanvang. De lezing is gratis.

Internationale Vrouwendag Ede
15:30 Molenstraat 45
Overal ter wereld wordt op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd, dit jaar met als thema Vrijheid. Ook in Ede is er een feestelijke activiteit georganiseerd door vrouwen vanuit diverse organisaties, verenigd in werkgroep 'Wereldvrouwen' met ondersteuning vanuit de gemeente Ede. De activiteit begint met een prachtige film 'WOMAN' http://www.woman-themovie.org/en/ Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek over het thema. Na het eten dat we allemaal zelf meenemen is er tijd voor muziek en dans. De leeftijd is vanaf 16 jaar. Opgeven bij Ellen Hoogteijling (ellenhoogteijling@hotmail.com 06-28334936).

Lunteren

Choral Evensong Maranathakerk
19:00 Hertenlaan 35
Op zondagavond 8 maart om 19.00 uur wordt in de Maranathakerk Lunteren een 'Choral Evensong' gehouden volgens de Anglicaanse liturgie. Aan deze dienst werkt het Kamerkoor van de Christelijke Hogeschool mee onder de enthousiaste leiding van Marleen van der Kolk. Het CHE kamerkoor bestaat uit studenten en docenten van de Christelijke Hogeschool Ede en heeft veel klassieke en modern klassieke composities op haar repertoire staan. In deze dienst is Ineke van den Brink lector, begeleidt Ina Tamerus samenzang op het orgel en is Kees Verduijn voorganger.

9 maart 2020

Ede

Tekenen en Schilderen
9:30 Industrielaan 1
In deze cursus maak je kennis met diverse technieken en materialen. Een ervaren docent leert je de juiste composite te vinden en laat zien hoe je je eigen stijl verder kan ontwikkelen. Je maakt kennis met diverse technieken en werkt met verschillende soorten materialen. Voor beginners en gevorderden. Kosten E 50,00 per 10 lessen, dit is exclusief het materiaal. Aanmelden of info Tel. 0318-630514 Mail: info@meerpaalede.nl Website: https://www.buurthuisdemeerpaalede.nl/

Engelse les voor gevorderden
11:00 Industrielaan 1
Voor iedereen die al redelijk goed Engels spreekt, verstaat, leest en schrijft maar die zijn/haar kennis en vaardigheden verder wil uitbreiden met nog meer theorie en praktijk. Elke leerling krijgt de ruimte om zijn/haar gesproken Engels te oefenen en te verbeteren. Ook komen grammaticaregels uitgebreid aan de orde. Goed voor de lees- en spreekvaardigheid! U krijgt les van een docent met een engelstalige achtergrond. Een proefles volgen is mogelijk. Aanmelden of info Tel. 0318-630514 Mail: info@meerpaalede.nl Website: https://www.buurthuisdemeerpaalede.nl/

Collegereeks Oud gedaan Jong gedaan
15:00 Industrielaan 1
Collegereeks Politicologie "Macht en de Staat" College 3: "Politiek tussen Staten" Voor senioren die meer cognitief uitdagende activiteiten willen volgen, organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan interactieve colleges gegeven door studenten, zodat generaties worden verbonden en kennis wordt gedeeld. Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd.

10 maart 2020

Ede

This Is Me!
19:30 Bovenbuurtweg 1
Op 10 en 11 maart 2020 organiseert CSG Het Streek weer een musical! Deze keer is de musical This Is Me! This Is Me zal worden opgevoerd in de Basiliek in Veenendaal. Tickets zijn te koop op de website van de Basiliek. Voor meer info en updates volg @musicalhetstreek op instagram!

11 maart 2020

Ede

Speelmiddag voor pientere kleuters
14:30 Kleefsehoek 1a
Speciaal voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong is er Bloomkids: de speelmiddag met uitdaging voor pientere kleuters. Kleuters die nooit genoeg lijken te krijgen van uitdaging kunnen plezier maken bij Bloomkids van MiraMé in Ede. MiraMé is een praktijk voor hoogbegaafd opgroeien. Kijk op mirame-ede.nl voor meer informatie en aanmelden.

Bewust naar Pasen 2020
17:00 Laan der Verenigde Naties 94
Verzet en overgave is het thema voor onze bijeenkomsten in de veertigdagentijd. Op 5 bijeenkomsten willen we met dit thema bezig zijn. Iedere avond zijn we bezig met een onderdeel van het thema en we besluiten dit om 18.30 met een maaltijd. Om 19.00 houden we een vesper. De indeling van de avonden: Woe 11 maart: Heilige woede, Do 19 maart: Wie ben ik, Woe 25 maart: Spanning tussen gemeenschap en individu, Woe 1 april: Verzet in de Bijbel. Informatie: emmaus-ede.nl/2020/02/07/bewust-naar-pasen-2020-verzet-en-overgave/

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij de agenda op EdeStad.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie