expositie De ontwikkeling van Ede
expositie De ontwikkeling van Ede Historisch Museum Ede

Expositie: Ede in ontwikkeling, van Oost naar West

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Het thema van de maand van de geschiedenis was dit jaar Oost/West. Een groot (inter)nationaal thema, maar ook lokaal is er veel historie te vertellen rondom dit onderwerp. In Cultura Erfgoed heeft het Historisch Museum Ede in samenwerking met de Buurt Ede en Veldhuizen en Archeologie gemeente Ede de expositie ‘Ede in ontwikkeling: van Oost naar West’ ingericht.

Ede is van een boerendorp met verschillende buurten uitgegroeid tot een moderne woonplaats met ruim 74.000 inwoners. De expositie presenteert deze ontwikkeling door het volgen van de tijdlijn waarbij we beginnend bij vroege bewoning en vroeg bestuur kijken naar de uitbreiding van de infrastructuur, het centrum, de bouw van de kazernes, de industrialisatie en nieuwe woonwijken.

Kom naar Cultura om bijvoorbeeld de gepresenteerde tijdlijn van de ontwikkeling van Ede te bestuderen. En de gigantische bevolkingsgroei die Ede in de loop van de twintigste eeuw heeft doorgemaakt op je in te laten werken.

Of doe mee met een rondleiding. Voor uw en onze gezondheid volgen we de maatregelen van de overheid m.b.t. het coronavirus. Aan een rondleiding kunnen max. 3 personen boven de 12 jaar deelnemen.

U kunt zich aanmelden via info@historischmuseumede.nl

Na de rondleiding kunt u een wandeling maken door Ede. U ontvangt de route en informatie om stil te staan bij gebouwen die door ontwikkeling zijn veranderd of een specifiek verhaal hebben.

De expositie is te zien tot maart 2021 in Cultura Erfgoed op de tweede verdieping in Cultura.

Ook te zien in Cultura de expositie ’75 jaar Vrijheid in Gelderland’. Daarin wordt de oorlogsgeschiedenis van Gelderland getoond in foto’s en verhalen op 15 panelen in het
Atrium en de Bibliotheek.

Openingstijden Cultura: maandag - vrijdag van 9.00 – 20.00 uur. Zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Op de website van Cultura vindt u de openingstijden in de Kerstvakantie periode.

advertentie