Afbeelding
Ted Walker

Geen Edese vuurwerkshow maar wel tientallen activiteiten in de kerstvakantie

12 december 2020 om 15:38 Activiteiten

EDE Het vuurwerkverbod dat dit jaar van kracht is, heeft een streep gezet door een mooie traditie. De vuurwerkshow, die sinds enkele jaren tijdens oud en nieuw wordt gegeven in de Enka-wijk, gaat dit jaar niet door. ,,Maar,” zo zegt de gemeente Ede toe, ,,er worden wel tientallen activiteiten door verschillende instellingen georganiseerd.”

Op de vraag of er wellicht een alternatief komt voor de vuurwerkshow is het antwoord van Patricia Nep, woordvoerster van de burgemeester, kort en helder. ,,Nee zeker niet. Er geldt een vuurwerkverbod en in verband met corona zijn er ook geen samenkomsten. Of we ons zorgen maken over de jaarwisseling? Ik denk dat iedere gemeente in Nederland zich momenteel zorgen maakt over de jaarwisseling. Het is een gek jaar. We hebben door beperkingen in verband met corona veel moeten laten. Ook de aanstaande jaarwisseling kan maar beperkt gevierd worden. Wij hopen dat mensen zich hieraan kunnen en willen houden, op alle terreinen’’, aldus Nep.

ACTIVITEITEN IN DE KERSTVAKANTIE Maar wordt er dan nog wel iets georganiseerd of moeten Edenaren, waaronder de jeugd die kerstvakantie heeft, binnen afwachten tot het 2021 is en zij weer naar school of aan het werk moeten? ,,Nee hoor’’, antwoordt Nep. ,,Er zijn tientallen activiteiten, voor jongeren en ouderen, georganiseerd door verschillende instanties. Wat er gaat gebeuren en wanneer? Daar kan ik nu nog niet over uitweiden. Begin volgende week communiceren wij centraal over de activiteiten in de kerstvakantie’’, belooft Patricia Nep tot besluit.

Archieffoto van de vuurwerkshow die 2019 afsloot
Archieffoto van de vuurwerkshow die 2019 afsloot
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie