We hebben er zin in!

6 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Een groep van 10 studenten, waaronder 3 uit de gemeente Ede, van de accountancy opleiding van de HAN zijn uitverkoren om Nederland te gaan vertegenwoordigen op de European Accountancy Week 2014. Deze groep staat te popelen om de strijd aan te gaan met Europese studenten uit allerlei verschillende landen.

In de week van 24 tot en met 28 februari gaan tien studenten van de HAN ons land vertegenwoordigen op de European Accountancy Week 2014. Gedurende deze week, die dit jaar gehouden wordt in Brussel, zullen er maar liefst drie studenten uit Ede te weten Wilma Kamphorst, Fenna Boorsma en Sanneke van der Wekken onze driekleur verdedigen ten opzichte van andere studenten uit allerlei Europese landen.

Het International Accountancy netwerk is een samenwerkingsverband tussen 14 landen, waarbij maar één partner per land wordt toegelaten. Namens Nederland is de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de deelnemer. Gedurende de jaarlijks te organiseren ‘European Accountancy Week’ werken de studenten gedurende 5 dagen samen in internationale teams van 4 studenten uit 4 verschillende landen aan onderwerpen rond accountancy topics. ’s Ochtends volgen de studenten een uur college (teamteaching door buitenlandse collega’s), waarna ze vervolgens 3 uur aan een casus gaan werken. Aan het eind van de week moeten de studenten alle kennis toepassen op een echte jaarrekening en hierover een presentatie voorbereiden. Op andere middagen wordt een socio-cultureel programma aangeboden.

Voor Fenna, Wilma en Sanneke is deze week vanzelfsprekend een uitgelezen mogelijkheid hun opgedane kennis te toetsen aan die van studenten uit het buitenland. Alledrie zitten zij aan het eind van hun accountancy-opleiding aan de HAN dus zij beschikken inmiddels over veel kennis. Afgelopen week zijn zij als groep bij elkaar gekomen om de laatste voorbereidingen te treffen voor deze unieke week. Geluiden als: We hebben er zin in! waren veelvuldig te horen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie