Sunday Jazzcafé opent nieuw seizoen met jazztoppers

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op zondagmiddag 2 maart opent Sunday Jazzcafé in Het oude Politiebureau het nieuwe seizoen met een geweldige bezetting. Saxofonist Simon Rigter, contrabassist Harry Emmery en andere nationaal en internationaal bekende jazzmuzikanten vormen deze middag eenmalig een unieke samenstelling.

“We starten nu alweer met het vierde seizoen van Sunday Jazzcafé. Vanaf het begin was ons doel om iedere keer opnieuw een andere formatie op het podium te hebben. En dat in combinatie met het repertoire dat iedere muzikant inbrengt zorgt ervoor dat het verloop van de middag nooit vast staat. We laten het die middag gewoon gebeuren. Achteraf is de uitkomst altijd wel hetzelfde: er is enorm veel fun op het podium en in de zaal en er wordt genoten van wat er spontaan ontstaat op het podium,” vertelt Koomen. “En daarbij is de ambiance van Het oude Politiebureau onmisbaar voor een heerlijke jazzy zondagmiddaginvulling.”

Binnen de jazz bestaan veel verschillende stromingen en stijlen, ook bij Sunday Jazzcafé. Er wordt traditionele jazz gespeeld, maar ook latin, funky jazz, fusion en eigen repertoire. Die diversiteit is een van pijlers van Sunday Jazzcafé. Koomen legt uit: “Jazz is zo enorm veelzijdig. En niet iedereen weet dat. Sommigen denken dat jazz stoffig is. Juist die mensen komen achteraf vaak naar ons toe en vertellen hoe verbaasd ze zijn over wat live jazz met hen doet en hoeveel fun het eigenlijk is. Jong en oud vindt aansluiting, dat is fantastisch,” sluit de zangeres af.

De veelzijdigheid is ook terug te zien aan de gasten die worden uitgenodigd. “We openden het seizoen vorig jaar met Cor Bakker, maar ook onbekend jazztalent die we op onze popschool leren kennen krijgt de mogelijkheid om een keer een nummer mee te doen,” vertelt Jessica.

De muzikanten die te gast zijn op 2 maart zijn Simon Rigter (saxofoon), Carlos Matos (keys), Maurice Rugebregt (gitaar), Harry Emmery (contrabas) en Jeroen Vrolijk (drums). Meer info op www.jessicakoomen.nl of www.hetoudepolitiebureau.nl.

De deuren gaan open om 14:30 uur, het programma is van 15:00 uur tot 18:00 uur. De bistro is open voor bezoekers die een hapje willen blijven eten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie