Lezing KMTP Groei & Bloei Ede

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

De eetbare siertuin

Komende donderdag, 27 februari, organiseert KMTP Groei & Bloei Ede samen met Floralia Bennekom een lezing die voor veel mensen interessant is.

Mensen die zich betrokken voelen bij Ede, Hoofdstad van de Smaak; mensen die graag uit eigen tuin eten en ook nog een mooie siertuin willen.

Marie José Meertens uit Boxtel zal ons meenemen bij het verkennen van de mogelijkheden om een “mooie” moestuin aan te leggen, of een eetbare siertuin.

Het gaat hier dus om de combinatie van sierplanten en eetbare planten, in één tuin. Marie José heeft bij de Kleine Aarde in Boxtel gewerkt. Dat was een bakermat voor de uitwerking van het begrip biodiversiteit.

Marie José gaat in op het belang van structuur en ordening in de groente- of (ook wel genoemd) eettuin, de teeltwisseling en de combinatieteelt. Juist omdat je in een groente- of eettuin de combinatie wilt maken met sierplanten kun je niet zomaar, lukraak, ergens wat tussen zetten.

Daarbij kun je op die manier ook beter aandacht kunt geven aan teeltwisseling. Niet jaren achter elkaar dezelfde planten op dezelfde plek kweken. Dat geldt met name voor de groente tuinen, maar ook de siertuin heeft profijt van wisseling, eens in de zoveel jaar.

Ook de siertuin staat centraal, en Marie José gaat met ons op zoek naar ‘eetbare’ elementen die zonder veel moeite een plekje kunnen vinden. Fruit in de tuin (appels, peren, bessen, frambozen) is mogelijk met behulp van (halfstam) fruitbomen, maar ook met hagen.

Op tal van momenten wordt het verhaal doorspekt met suggesties voor soorten en variëteiten, zodat er voor iedereen wat te leren is.

Datum: 27 februari 2014

Lokatie: De Brink, Brinkstraat 39, 6721 WR Bennekom

Aanvang lezing; 20.00 uur

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie