Koffieconcert Gloed in Huis Kernhem

12 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op zondag 16 maart van 12.00 tot 13.30 uur geeft Gloed een koffieconcert in Huis Kernhem te Ede, met het programma ‘Kleur de hemel blauw’. Rudi Korthuis (zang), Sander Eggen (gitaar, banjo, cavaquinho), Gerard Veltrop (gitaar, zang), Ines van Deursen (contrabas, zang) en Harold in den Bosch (percussie) laten het publiek lachen en wegdromen. Componist en gitarist Gerard Veltrop heeft zich laten inspireren door het werk van dichters zoals Judith Herzberg, Shel Silverstein, Marinus van der Werf, Leendert Witvliet, Gerard Nijenhuis en Mariken van de Bovenkamp. Enkele teksten zijn geschreven door hemzelf en door liedjesschrijver Peter van Rooij.

De kracht van Gloed schuilt in de vrolijke en tegelijkertijd intieme sfeer die de muzikanten, zonder veel opsmuk, weten te creëren. Zij delen tijdens concerten met het publiek ervaringen en anekdotes die te maken hebben met het ontstaan of de oorsprong van een lied. Over toevallige ontmoetingen of gebeurtenissen. Ieder lied heeft zijn eigen verhaal. Bijvoorbeeld de titelsong ‘Kleur de hemel blauw’ is opgedragen aan de Italiaanse kunstenares Pippa Bacca en refereert aan haar durf en optimisme, dat ze helaas met de dood heeft moeten bekopen. Of het nummer ‘Kus me nog eens wakker’, dat is geschreven op basis van een project over mensen die kampen met alzheimer.

De liedjes van Gloed spreken tot de verbeelding. De muziek vormt een boeiend kleurenpalet: aanstekelijke ritmes en meeslepende melodieën. Belangrijk voor de muzikanten is de balans tussen ingetogenheid en dynamiek, melancholie en kinderlijke speelsheid. Mooie, poëtische teksten en meeslepende, gevarieerde muziek die tot de verbeelding spreekt en vol zit met passie. Daar gaat het om bij een concert van Gloed.

www.huiskernhem.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie