Vijf Bachkoralen en een paasoratorium in Oude kerk Lunteren op 5 april om 20.00 uur

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op zaterdagavond 5 april vanaf 20.00 uur geeft het Lunterens Vocaal Ensemble een concert in de Oude Kerk, Dorpsstraat 34, Lunteren.

Op het programma staan:

1. Vijf Bachkoralen - hetzelfde maar toch anders.

In de Matthaüspassion gebruikt Bach vijf keer dezelfde melodie voor zijn koralen. Hoewel de wijs hetzelfde is, kunnen we toch verschil ontdekken: in toonhoogte, in de harmonieën, in tempo. Heel boeiend om dit mee te maken.

2. Het paasoratorium ‘Het Lam dat ons doet leven’ van Dirk Zwart

Op teksten van dichteres Ria Borkent maakte Dirk Zwart prachtige muziek. Het is een stuk voor koor, trompet (Wim van Schaik), orgel (Albert Brink), piano (Tanya Pit), solozang (Lydia Liefting) en gemeente. Dit laatste betekent dat de toehoorders ook actief ingeschakeld worden in het meezingen van een aantal refreinen. In de muziek hoort u uitgebeeld wat er in de tekst verwoord wordt.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar à €12,50 bij de leden, maar ook via de website: www.lunterensvocaalensemble.nl, waar ook nadere informatie over het koor gevonden kan worden. ’s Avonds bij de ingang van de kerk kosten de kaarten €15,00. De prijs is inclusief programmaboekje.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie