Kerst in het Wiebelwagen Kerst Journaal Kerstavond om 17:00 uur online
Kerst in het Wiebelwagen Kerst Journaal Kerstavond om 17:00 uur online De Wiebelwagen

Wiebelwagen Kerst Journaal biedt toch de jaarlijkse kerstviering voor gezinnen

21 december 2020 om 11:28 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

EDERVEEN – “Wat is het donker om ons heen, maar kijk het duurt maar even”, zegt juf Gerdita. Op een mooi versierde tafel staan kaarsjes. Bij ieder advent steekt de juf er eentje aan. De juffen en kinderen hebben ook mooie kerstfilmpjes gemaakt, om straks het gevoel van samen zijn met Kerst naar de woonkamers van de gezinnen te brengen. Op kerstavond allemaal thuis, maar toch samen het Wiebelwagen Kerst Journaal kijken.

“Inmiddels staan er al 87 afleveringen van Het Wiebelwagen Journaal online”, vertelt juf Anouschka. “Op de eerste dag van de lockdown in maart begonnen we met een dagelijks journaal voor de kinderen. Toen we weer opengingen zijn we eens per week doorgegaan, omdat de kinderen het nog steeds leuk vinden. We sluiten het jaar af met een extra lange speciale kerstaflevering op kerstavond. Daar waren we al mee bezig, voor we wisten dat we dan weer in een lockdown zouden zitten! Het is zo fijn dat we deze manier hebben om wat voor de kinderen te betekenen en al helemaal nu we inmiddels in de tweede lockdown zitten.”

Ieder jaar vieren we met de gezinnen van de kinderen en de juffen het kerstfeest op De Wiebelwagen. Het kerstverhaal wordt verteld en er zijn activiteiten. Dit jaar zijn hier filmpjes van gemaakt, zodat de kerstviering toch voort kan blijven bestaan. “Het is mooi dat we op deze manier de geboorte van Jezus toch met elkaar kunnen vieren”, zegt Anita, eigenaresse van De Wiebelwagen. “Voor de trouwe kijkertjes: Opa Paul is er ook weer bij!”

Het Wiebelwagen Kerst Journaal 24 december om 17:00 uur, via YouTube.nl/Wiebelwagen_Journaal en Facebook en Instagram @dewiebelwagen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie