Christelijke Hogeschool Ede (CHE)
Christelijke Hogeschool Ede (CHE) Cornelies fotostudio

Webinar CHE 'Samen divers' over versterken van sociale cohesie in (leraren)teams

2 januari 2021 om 12:08 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Hoe versterk je de sociale cohesie in je team? In veel (leraren)teams is sprake van verschillen qua leeftijd, opvattingen over hoe het werk moet worden vormgegeven, ervaringen van geloof en mogelijk qua culturen. Hoe kun je als team werken vanuit gezamenlijkheid waarbij optimale ruimte is voor verschillen? Dit bespreken lector Gert-Jan Veerman en docent en relatiebeheerder Margriet Westerbeek in het webinar ‘Samen divers: Ruimte voor uniciteit en gezamenlijkheid in je team’ van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) op woensdag 13 januari (20.00-21.00 uur).

Veerman, lector Samen Divers aan de opleiding Leraar Basisonderwijs van de CHE: “In een sociaal cohesief (leraren)team hebben alle collega’s positieve relaties met elkaar, voelen ze zich verbonden met de school of organisatie en helpen ze elkaar. Een cohesief (leraren)team is niet alleen prettig voor jou en je collega’s, maar is ook in het belang van de leerlingen of cliënten bij jouw organisatie. Tijdens het webinar delen we handvatten vanuit zowel een advies van de theoloog Bonhoeffer, de sociaalwetenschappelijke contacttheorie en actuele leiderschapstheorie die helpen om de sociale cohesie van jouw team te versterken. Deze handvatten verbinden wij aan je leiderschapspraktijk.”

Het webinar richt zich op directeuren en leidinggevenden in het basisonderwijs. Iedereen die interesse heeft in dit thema is welkom om het gratis webinar bij te wonen. Meld je aan via www.che.nl/krachtvanrelaties.

Lectoraat Samen Divers
Het lectoraat Samen Divers doet onderzoek naar diversiteit en sociale cohesie in de klas: “Hoe kunnen we iedereen laten meedoen, erbij laten horen en naar elkaar laten omzien?” Natuurlijk willen alle studenten en leerkrachten dat. Maar hoe doe je dat en welke overtuigingen en kernwaarden spelen daarbij een rol? Daar zal het lectoraat samen met de scholen in de aankomende jaren onderzoek naar doen.

Kracht van relaties
De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) geeft dit jaar extra aandacht aan de verbinding met studenten en relaties in de online en offline ontmoetingen. Daarnaast biedt de CHE een serie gratis webinars rond het jaarthema 'De kracht van relaties' om elkaar te inspireren. Meer informatie over dit thema en de andere webinars vind je op www.che.nl/krachtvanrelaties.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie