Afbeelding
Archief

Online cursus ‘Psychiatrie in Vogelvlucht’ voor vrijwilligers

Activiteiten

EDE Pro Persona Connect afdeling Preventie en Malkander Ede organiseren samen op 15 juni een online cursus ‘Psychiatrie in Vogelvlucht’ voor vrijwilligers in de gemeente Ede. 

Vrijwilligers komen veelal in aanraking met verschillende mensen. ,,Om goed aan te sluiten bij een ander kan soms een grote uitdaging zijn,” aldus Malkander. Bij gedrag dat ontstaat door psychische problemen zoals bijvoorbeeld depressie, angst of verwardheid kan dit extra lastig zijn. 

Om vrijwilligers hierbij extra tools te geven is de cursus ‘Psychiatrie in Vogelvlucht’ ontwikkeld. Naast informatie over de psychische problemen wordt tijdens deze cursus aandacht besteed aan wat een vrijwilliger kan betekenen in het contact bij mensen met psychische problemen. 

De cursus bestaat uit drie online bijeenkomsten van 2.5 uur. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere somberheid of depressie, angst of angststoornis, verwardheid en psychose. Ook communicatie bij psychische problemen komt aan de orde. Aanmelden voor de gratis cursus kan tot en met 9 juni via de website van Malkander of via het telefoonnummer 0318-208080.

advertentie