Foto ter illustratie (bij de Edese IJsvereniging)
Foto ter illustratie (bij de Edese IJsvereniging) Kim Hiddink

Edese IJsvereniging organiseert eerste editie SKATE4daagse

31 juli 2021 om 13:00 Activiteiten

EDE In Nederland vindt dit jaar de eerste editie van de SKATE4daagse van de KNSB plaats en die wordt in Ede georganiseerd door de Edese IJsvereniging. In één week vier dagen skeeleren, waar en met wie je maar wilt, van jong tot oud. ,,Een nieuw skateconcept om de groeiende populariteit van de sport te bevorderen via een verenigingsactiviteit om zoveel mogelijk mensen deel te laten nemen,’’ aldus de organisatie.

De skeelervierdaagse zal plaatsvinden van 31 augustus tot en met 3 september op de vernieuwde skeelerbaan van de Edese IJsvereniging. Jong en oud mogen aan dit evenement deelnemen. ,,De deelname staat open voor iedereen, van basisschoolleeftijd tot de oudste categorie.’’ Volgens de organisatie voldoet de activiteit aan de corona voorwaarden die van bovenaf gesteld worden.

De start voor de basisschool jeugd vindt elke dag om 18.00 plaats. Vervolgens start om 19.30 de leeftijdsgroep boven de twaalf jaar. Iedereen kan meedoen, zo ook niet-leden van de EIJV. ,,De enige verplichting is een helm. Andere beschermingsmiddelen worden sterk aanbevolen. Verder moet men zich houden aan de dan geldende corona-regels.’’

RONDJES Tijdens de vierdaagse probeert iedereen zo veel mogelijk rondjes van 400 meter te rijden. Voor elke categorie zijn er vier verschillende afstanden die men kan afleggen. De jongste categorie rijdt minimaal vijf rondjes en maximaal twintig. De oudere categorie rijdt minimaal tien rondjes en maximaal 75 rondjes. Voor alle deelnemers is er een herinnering. 

Om mee te doen kan men zich opgeven via www.eijv.nl vanaf medio augustus. Daar zal ook het complete programma worden gepubliceerd en de definitieve voorwaarden. De deelnemersprijs is 2,50 euro voor de jongsten en 5 euro vanaf 13 jaar. Dat is inclusief herinnering.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie