'Ericapark-out-of-the-box', een tentoonstelling van veertig kijkdoosjes gevuld met de 'woonervaring' van de bewoners van Ericapark.
'Ericapark-out-of-the-box', een tentoonstelling van veertig kijkdoosjes gevuld met de 'woonervaring' van de bewoners van Ericapark. Eigen foto

‘Het Ericapark komt uit de kast’

3 september 2021 om 12:52 Activiteiten

BENNEKOM Kun je een woonbeleving vastleggen in doosjes? Ja, dat laat de expositie ‘Ericapark out-of-the-box’ zien op 5 september in Villa Erica in Bennekom. Iedere Bennekommer kent het, die kleine enclave aan de rand van het centrum. Het Ericapark, 51 kleine huisjes voor senioren rond een villa. Het ziet eruit als een vakantiepark. De woningen werden in 1955 gebouwd, in een tijd dat 55-plussers nog bejaarden heetten. En wie wonen er nú? Maar vooral, hoe is het om er te wonen? Kunstenaar Clementine Sluijsmans ging met die vraag op pad. Gewoon, door aan te bellen en uit te leggen wat ze van plan was. 

Het project draait om een doosje, een klein houten vitrinekastje. De opdracht was eenvoudig: vul het kistje met jouw Ericapark-woonervaring. Het resultaat, veertig creatief en divers gevulde kijkdoosjes, wordt op zondag 5 september tentoongesteld in Villa Erica in Bennekom. Anoniem, de bewoners stellen prijs op hun privacy. 

Het project gaat over het delen van de woonervaring, legt de initiatiefnemer uit. ,,Hoe het is om in deze bijzondere woonvorm te leven. En ik wil ermee laten zien hoe kunst mensen verbindt.” Die zoektocht naar verbinding was voor de kunstenaar aanleiding om het project te starten. ,,Door corona moest ik opeens thuiswerken. Het Ericapark is een klein dorpje in een dorp. Ik besefte dat ik eigenlijk tussen mensen woon die ik helemaal niet ken. Deze pandemie was het ideale moment om mijn buren eens beter te leren kennen. ,,De kistjes zijn anoniem. Maar over de bewoners komt de bezoeker toch genoeg te weten.”

Informatie is te vinden in het boekje Ericapark OUT-OF-THE-BOX. De expositie in Villa Erica in Bennekom is te zien op 5 september van 12.00-17.00 uur. En als je altijd al eens zo’n huisje van binnen had willen zien dan is mogelijkheid er hoogstwaarschijnlijk ook. Voor meer informatie: www.aliasclem.blogspot.com 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie