Het is niet de eerste keer dat de kermis op het Raadhuisplein is.
Het is niet de eerste keer dat de kermis op het Raadhuisplein is. Gemeente Ede

Vanaf volgende week kermis op het Edese Raadhuisplein

Activiteiten

EDE Het Raadhuisplein staat van dinsdag 7 september tot en met zondag 12 september vol met kermisattracties. De kermis is dit jaar onderdeel van de september Airborne-maand. 

De kermis op het Raadhuisplein is een familiekermis, gericht op gezinnen met kinderen. Burgemeester René Verhulst is blij dat de kermis kan doorgaan: ,,September is voor onze gemeente een bijzondere maand, want het is Airborne Ede-maand. Tijdens deze maand herdenken we het verleden met drie grote herinneringsevenementen. Behalve herdenken, willen we ook vieren: we vieren onze vrede en onze vrijheid. Daarbij past deze familiekermis.”

De kermis is open van dinsdag tot en met donderdag van 14.00 tot 21.30 uur, op vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 22.00 uur en op zondag start de kermis om 14.00 uur en gaat om 19.00 uur de muziek uit. De organisator houdt rekening met de zondagsrust, zo meldt de gemeente.

Op zondag 12 september gaat om 19.00 uur een ‘prikkel-arm uurtje’ in. Er is dan geen muziek of video op de kermis. Mensen die slecht tegen (geluids)prikkels kunnen, kunnen zo toch genieten van de attracties.

De balies van de gemeente, parkeergarages en winkels blijven bereikbaar. Tijdens de kermis is het Raadhuisplein gesloten voor autoverkeer, behalve voor bestemmingsverkeer. De kermis wordt opgebouwd op maandag 6 september. De afbouw is op maandag 13 september.

,,Natuurlijk houdt de organisator zich aan de coronamaatregelen en zorgt hij ervoor dat bezoekers zich aan de 1,5 meter afstand kunt houden. Bij de ingang en op het terrein zijn speciale toezichthouders aanwezig. Er wordt gewerkt met looproutes en markeringen. Bij de in- en uitgang en bij de attracties staan middelen om de handen te desinfecteren’’, aldus de gemeente.

advertentie