Nacht van de Nacht

Activiteiten Deel je nieuws

Om aandacht te vragen voor de nadelige gevolgen van lichthinder en ook om de schoonheid van de nacht te benadrukken organiseren de Natuur- en Milieufederaties de Nacht van de Nacht. Door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd (www.nachtvandenacht.nl ). 

Op zaterdag 30 oktober 2021 organiseert IVN Ede voor de tweede keer een plaatselijke activiteit in het kader van de Nacht van de Nacht. In de nacht van zaterdag op zondag wordt namelijk de klok een uur verzet en treedt de wintertijd in. Een goede aanleiding om stil te staan bij de vraag of er nog echt donkere plekken in ons land zijn. Het doel van deze activiteiten is dat mensen zich meer bewust worden hoe weinig het nog echt donker wordt in Nederland en dat de lichtvervuiling als maar toeneemt.

De wandeling duurt anderhalf uur (ongeveer 5,5 km), in het donker, en gaat grotendeels over verharde wegen in het Binnenveld. Startpunt en eindpunt is de (zorg) boerderij de Hooilanden, Slagsteeg 20, 6721 NR, Bennekom. Aan niet IVN leden vragen we een bijdrage van vijf euro p.p.. Zorg voor warme kleren / stevige schoenen / regenkleding. Als je een geel hesje hebt graag meenemen.

Het programma is als volgt:

. 19.30-20.00 Ontvangst met koffie / thee of chocolade melk in de boerderij

. 20.00  Start programma met een kort verhaal over invloed van licht

. 20.30  Start van wandeling

. 22.00  Einde activiteit: fietsen en auto’s ophalen bij boerderij, 

Aanmelden bij Christ Elsten ( christelsten@planet.nl) voor 29 oktober 2021.

advertentie