Flyer expositie
Flyer expositie Cor Lourens

Terug van weggeweest

Activiteiten Deel je nieuws

Het werk van Cor Lourens, Ria Buitenhuis en Ingrid Verhoef zien we binnenkort weer terug in Huize Kernhem. Alle drie hebben zij een editie van de AmateurXpositie in Kernhem gewonnen.
 

Cor maakt realistische fijnschilderwerken, meestal van voorwerpen die met eten of drinken te maken hebben. Wie het schilderij ooit gezien heeft, zal het niet vergeten zijn: De kracht van spinazie, de afbeelding van Olijfje naast een blik spinazie, waarmee hij een aantal jaren geleden de AmateurXpositie won. Deze Kracht heeft sindsdien vele mooie opvolgers gekregen.

Het vertrekpunt van Ria zijn foto’s van vroeger, waarmee ze heel sfeervol en op een heel andere manier dan Cor toch ook realistisch werk maakt. Ze werkt onder andere op grote verpakkingsdozen, waardoor ze een mooie tegenstelling realiseert tussen de afbeelding van vroeger en het hedendaagse materiaalgebruik. Daarnaast weet zij met spiegels en schilderwerk een bijzonder optische illusie op te roepen.

Ook Twist van Ingrid is weer terug in Kernhem. Je zou willen dat de wind erdoor heen zou waaien, zodat je de porselein zou kunnen horen tingelen. Naast het fijne porselein exposeert Ingrid ook stoerder werk.  

Cor Lourens     - fijnschilderwerk
Ria Buitenhuis  - schilderijen
Ingrid Verhoef   - keramiek

https://www.huiskernhem.nl/agenda/ingrid-verhoef-cor-lourens-ria-buitenhuis-terug-van-weggeweest/

Huize Kernhem

Ede

Elke zaterdag en zondag van 20 november t/m 5 december van 12h tot 17h.

advertentie