De bibliotheek blijft open.
De bibliotheek blijft open. Includi

Bibliotheek blijft open en kerstactiviteiten voor jeugd gaan door bij Cultura

Activiteiten

EDE Vanwege de lockdown die afgelopen zaterdag op de persconferentie werd afgekondigd, moet Cultura Ede activiteiten en voorstellingen annuleren. Maar er is ook goed nieuws: de bibliotheek mag open blijven én de geplande kerstactiviteiten voor de jeugd tot en met 17 jaar mogen doorgaan. 

Bezoekers blijven dus van harte welkom in de bibliotheekvestigingen in Lunteren, Bennekom, Ede Stadspoort en Ede Molenstraat, aldus Cultura. ,,Je kunt boeken blijven lenen, lid worden en ronddwalen tussen al het moois wat er in de bibliotheek te vinden is. We zijn er ook voor je als je vragen hebt over bijvoorbeeld coronatoegangsbewijzen. Je mag studeren en lezen, maar wel binnen de landelijke regels. We zorgen ervoor dat het niet te druk wordt.” 

VERRASSINGEN Wie gek is op verrassingen, kan een special verrassingspakket van de bieb aanvragen. Op de website kunnen wensen en voorkeuren aangegeven worden. Vervolgens kan het pakket een paar dagen later worden opgehaald. 

Kiezen voor een ingepakt boeken kan ook. ,,Die staan in onze bibliotheek bij de boeken onder de noemer ‘Don’t judge a book by its cover’. Daarnaast liggen in de bibliotheek meerdere boeken die we aanbevelen, te herkennen aan de wikkels om de boeken heen.” De bibliotheek ook boekentips via Instagram en Facebook

NIET VERVELEN In de kerstvakantie stonden in samenwerking met Sportservice Ede en Malkander leuke activiteiten voor jongeren tot en met 17 jaar gepland. ,,En het goede nieuws is: deze mogen allemaal doorgaan. Dat betekent dat kinderen en jongeren uit Ede en omgeving zich deze vakantie niet hoeven te vervelen. Neem deel aan de wintertour in Lunteren, Harskamp, Ederveen of Otterlo. Leer een nieuwjaarsdans, ga aan de slag met wol of maak muziek met leeftijdsgenoten.” Aanmelden kan via www.cultura-ede.nl/module/kerstvakantie.

Ook theaterfans hoeven niet helemaal zonder voorstellingen de komende periode door te komen. Een aantal shows zal worden aangeboden via een livestream. In de livestreamagenda is het actuele aanbod te vinden.

advertentie