Groepsfoto basisschool Nederwoud met honderd leerlingen.
Groepsfoto basisschool Nederwoud met honderd leerlingen. Basisschool Nederwoud

Basisschool Nederwoud maakt zich op voor wereldrecord

Activiteiten

NEDERWOUD/LUNTEREN Basisschool Nederwoud aan de Kruisbeekweg in Lunteren viert haar honderdjarige jubileum onder andere met een poging om een wereldrecord te breken. 

Daarvoor gaan alle leerlingen op donderdag 23 juni aan de slag. Om het record te vestigen maken ze de langste hinkelbaan van stoepkrijt. De baan moet minstens een kilometer lang worden. ,,De officiële aanvraag is al bevestigd’’, vertelt meester Klaas Klein van groep 7 en 8 van de School met de Bijbel. 

Een aanvraag voor dit wereldrecord kost geld. Nederwoud laat zich hiervoor sponsoren, door een aantal bedrijven uit de omgeving. ,,Geld dat over overblijft, gaat naar een goed doel in Malawi, waarbij juf Tjana betrokken is’’, vertelt Klein. 

De recordpoging valt in de feestweek die de school houdt, van maandag 20 tot en met vrijdag 24 juni. Op maandag begint de week met de onthulling van nieuwe speeltoestellen op het schoolplein. Ouders zijn op dinsdag welkom op een bedankavond. Woensdag zal in het teken staan van een buitenlesdag. Donderdag volgt het record met de hinkelbaan. En vrijdag is het in die week meester- en juffendag. 

De school schreef in het afgelopen jaar haar honderdste leerling in. Op dat moment kon dit vanwege de toen geldende corona-maatregelen niet met iedereen worden gevierd. Daarom is besloten om rond het honderdjarige bestaan van de school extra uit te pakken, met een feestweek die door leerlingen, ouders en onderwijskrachten wordt gevierd.

Afbeelding
advertentie
advertentie