Piet en Heintje Moerman van de Passiflorahoeve staan de nieuwe eigenaren met raad en daad bij.
Piet en Heintje Moerman van de Passiflorahoeve staan de nieuwe eigenaren met raad en daad bij. Diana Kervel

Passiflorahoeve trapt seizoen af met vlinder- en rupsenfair

Activiteiten

HARSKAMP Na een lange winterstop start op zaterdag 21 mei de aftrap van het nieuwe seizoen op de Passiflorahoeve met een vlinder- en rupsenfair. Experts staan klaar om alles over deze insecten te vertellen, de soorten, hun leefgebied en de metamorfose van rupsen tot prachtige vlinders.

Begin 2022 hebben de oprichters en initiatiefnemers Piet Moerman en zijn vrouw Heintje het dagelijks beheer overgedragen. Ongeveer drie dagen per week zijn ze nog wel als adviseur aanwezig en staan de nieuwe eigenaren met raad en daad bij.  De boerderij, museum en vijf vlindertuinen blijven op dezelfde bekende locatie, in tegenstelling tot eerdere berichten. De therapie die Moerman geeft om mensen met psychische problemen te helpen in de leeftijd tot 50 jaar zal wel elders voortgezet worden. 

Moerman: ,,De overname heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar ik ben ben blij dat het voortbestaan van de Passiflorahoeve met 16.000 vierkante meter en vierhonderd soorten passiflora’s voorgezet wordt, evenals het kweken van 150 unieke soorten vlinders. De verzameling is uniek in de wereld.”

LENTE De lente heeft zijn intrede gedaan, na de winter begint overal weer het jonge groen weer te verschijnen. Fuchsia’s, hibiscussen, dahlia’s, irissen en diverse andere kuipplanten komen in bloei. Deze combinatie en omvang is bijzonder, een walhalla voor iedere vlinder- en tuinliefhebber. 

De zaai en vlinderweide loopt uit, Moerman verheugt zich al op de zomer wanneer deze weer volop in bloei zal staan. In het museum zijn geprepareerde vlinders te vinden, een gift van een Belgische verzamelaar.

WEETJE Bij De Passiflorahoeve is zowel door de tuinen als door de verschillende kassen een looproute uitgezet. Langs de route zijn informatiepunten gecreëerd waarop leuke weetjes staan over de ruimte waar u zich bevindt. Neem gerust even de tijd om op een van de vele bankjes te gaan zitten of een versnapering te nemen op het terras. Wist je trouwens dat de tong van een vlinder wel 30 cm kan zijn? Om te weten te komen om welke soort het gaat, nodigen we je graag uit tussen 10.00 en 16.00 uur in Harskamp. Adres is Oud Wiligerweg 1 in Harskamp.

Meer informatie: www.passiflorahoeve.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door de Passiflorahoeve. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

advertentie
advertentie