Afbeelding
Gemeente Ede

Ede maakt programma Airborne Ede-maand bekend

24 mei 2023 om 19:00 Activiteiten Airborne herdenking en luchtlandingen Ede

EDE Het programma van de Airborne Ede-maand is vandaag bekendgemaakt. September staat in het teken van drie grote herinneringsevenementen. Die verbinden we door culturele en educatieve activiteiten zoals een klassendag, tentoonstellingen, muziek, vlaggen en nog veel meer. 

Burgemeester René Verhulst: ,,Het belooft weer een prachtige maand te worden. Waarbij we herdenken en vieren met elkaar combineren. Vrijheid is nooit vanzelfsprekend, dat zien we vandaag de dag nog. Met de herinneringsevenementen die op stapel staan, leren we van het verleden en combineren dat met een eigentijdse viering. Ik kijk ernaar uit.” 

DRIE GROTE EVENEMENTEN

,,Op vrijdag 25 augustus, de laatste vrijdag in de Heideweek, is de gratis Airborne Veteranenavond met het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Een concert voor veteranen en inwoners van Ede. Op het Kuiperplein brengen we samen een ode aan de moed en inzet van de veteranen. Op zaterdag 16 september is de Airborne Luchtlandingen en Herdenking. Samen herdenken, beseffen en beleven we op de Ginkelse Heide. Met de herdenking, de luchtlandingen en een aansprekend publieksprogramma voor jong en oud. En op zatedrag 23 september is het Pegasus Wandelfestival. Drie beleveniswandeltochten met theatrale elementen waarin het verhaal van onze Pegasus ontsnappingsroutes centraal staat’’, aldus de gemeente Ede in een persbericht.

CULTURELE EN EDUCATIEVE ACTIVITEITEN

Naast de drie grote, terugkerende evenementen, zijn er ook verschillende culturele en educatieve activiteitenTwee activiteiten uitgelicht: twee gratis exposities over de Airborne op de Ginkelse Heide. Bezoekers kunnen nu de expositie ‘Ik kom terug’ bekijken en vanaf juli ook de expositie ‘Missies van Toen en Nu’. De exposities staan vlak bij de Schaapskooi.

Drie muurschilderingen in Ede over de Airborne. De nieuwste muurschildering is te zien in Veldhuizen bij de flat ‘Bellefleur. De andere twee muurschilderingen zijn bij de Van Eekelenflat en de Wijde Veldweg in Ede.

Het volledige programma staat in grote lijnen op www.ede.nl/airborne. Houd deze pagina in de gaten voor de meest actuele informatie.

Dit is het programma van de Airborne luchtlandingen en herdenking 2023 op de Ginkelse Heide in Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie