Roparun Team Climax Ede poseert, op weg naar het eindpunt Rotterdam, bij het verlichte hart, het fraaie verlichte symbool bij 'het steunpunt Bennekom' aan de Edeseweg 40A.
Roparun Team Climax Ede poseert, op weg naar het eindpunt Rotterdam, bij het verlichte hart, het fraaie verlichte symbool bij 'het steunpunt Bennekom' aan de Edeseweg 40A. Dick Martens

Warm onthaal voor Roparun Team Climax Ede bij doorkomst in Bennekom

31 mei 2023 om 09:11 Activiteiten

EDE In de nacht zondag op maandag lag heel Bennekom in diepe slaap. Logisch natuurlijk, lekker bijkomen van de zonnige dagen, met voor velen nog een vrije en zonnige dag in het vooruitzicht. Toch was er op een klein ‘stukje Bennekom’ de nodige reuring. Op de Edeseweg ter hoogte van nummer 40A, waar Citroen DS Garage Jansen is gevestigd. Er werden geen auto’s gerepareerd, maar er werden drankjes en broodjes worst genuttigd door tientallen aanwezigen, vrienden en familieleden van het Roparun Team Climax Ede 211. Zij waren lopend, fietsend en begeleidend op weg naar Rotterdam. Maar voor het zover was werden ze meer dan warm en enthousiast onthaald in Bennekom.

De Roparun wordt sinds 1992 georganiseerd. Het is de langste non-stop estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. ,,In Bennekom hebben we jarenlang ‘Team 3: Run4Care Bennekom’ gehad”, legt Jeroen Verdouw uit. ,,Ik maakte onderdeel uit van dat team, ben zelf een loper van huis uit, heb onder andere marathons gelopen.” 

DRIJVENDE KRACHT

,,Nadat dat team, na 12 jaar te hebben bestaan, gestopt is heb ik het stokje overgenomen, ben teamcaptain geworden. In al die jaren hebben we maar liefst 250.000 euro opgehaald. Met de Roparun zelf, maar ook met allerlei acties. Eigenlijk ben je er met zijn allen ‘gewoon’ het hele jaar mee bezig. Van collecteren bij GelreDome, tot de verkoop van kerstbroden. Inmiddels was Herman Jansen hier bij zijn garagebedrijf begonnen met ‘de doorkomst Bennekom’ en daar heb ik mij bij aangesloten. Maar de meeste credits gaan naar Herman, hij is echt de drijvende kracht achter dit steunpunt. Hij heeft er ook voor gezorgd, dat de Roparun-organisatie hier in de brandweerkazerne kan overnachten.” 

Veel meer tijd om te praten is er niet. Het is inmiddels kwart over twee en Team Climax Ede, bestaande uit 20 leden, lopers, fietsers en begeleiding, maakt zijn opwachting. Ze worden warm onthaald, er wordt geknuffeld, gekust en een traantje gelaten. Even wordt er geposeerd voor de teamfoto en dan gaan ze op weg naar Rotterdam.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie